full screen background image
Search
2020. október 29. csütörtök -
  • :
  • :

Népszavazás a kvótareferendumról – konzultációt és szakmai felkészítést tartottak

Népszavazás a kvótareferendumról – konzultációt és szakmai felkészítést tartottak

2016.09.06. Mint ismeretes, Dr. Áder János köztársasági elnök 2016. október 2-ára tűzte ki az országos népszavazást a kvótareferendumról. A választási eljárás tisztasága, gyors, jogszerű és hiteles lebonyolítása érdekében a Győr-Moson-Sopron Megyei Területi Választási Iroda (TVI) munkatársai konzultációt és szakmai felkészítést tartottak kedden délelőtt Győrött.

Dr. Kovács Béla, a Győr-Moson-Sopron Megyei Területi Választási Iroda (TVI) vezetője és az iroda munkatársai (Debreczeniné dr. Pócza Márta és Kocsis Tibor) a megyei települések jegyzőinek – a helyi választási irodák (HVI-k) vezetőinek – foglalták össze az országos népszavazás előkészítésével, lebonyolításával kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat, teendőket, jogi hátteret.

Dr. Kovács Béla elmondta: „Legfőbb célunk most is az, hogy ne érje, ne érhesse kifogás a választás előkészítésével kapcsolatosan a választási irodák munkáját, illetve a szavazás lebonyolítása során a választási bizottságok tevékenységét. Szakmai ismereteink teljes birtokában kell eljárnunk, de semmiképpen nem dolgozhatunk rutinból.”

A konzultáció során szó esett az országos népszavazás jogi hátteréről. Debreczeniné dr. Pócza Márta, a TVI vezetőjének jogi helyettese a választási szervekről (választási irodák, választási bizottságok), azok feladatairól adott áttekintést. Külön kitért a választási bizottságok működőképességére és a bizottságokba történő delegálásra, majd szót ejtett a jogi és szervezési feladatokról, továbbá a szavazás napját közvetlenül megelőző feladatokra és áttekintést nyújtott a szavazás napi legfontosabb teendőkről.

Dr. Kovács Béla TVI vezető ismertette az országos népszavazás során a jogorvoslati fórumokat, valamint a népszavazás lebonyolításával kapcsolatos pénzügyi hátteret.

Kocsis Tibor, a TVI informatikai főkoordinátora a központi névjegyzék vezetéséről és a választás során alkalmazandó új informatikai rendszerről szólt, valamint felhívta a figyelmet arra, hogy a www.valasztas.hu weboldal a népszavazással kapcsolatos fontos információkat tartalmaz, egy helyen összegyűjtve.

Hasznos információ:

Győr-Moson-Sopron Megyei Területi Választási Iroda (TVI)
Dr. Kovács Béla – TVI vezető
Debreczeniné dr. Pócza Márta – TVI vezető jogi helyettese (96/522-235)
Elérhetőség:
Cím: 9021 Győr, Városház tér 3.
Telefon: 96/522-235
Fax: 96/522-285

A Győr-Moson-Sopron Megyei Területi Választási Iroda információs szolgálata:
96/522-235
E-mail: visz@gymsmo.hu

Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

More in Győr, Győr-Moson-Sopron
Close