full screen background image
Search
2019. február 23. szombat -
  • :
  • :

Német delegáció járt a debreceni Megyeházán

Német delegáció járt a debreceni Megyeházán

2018.06.14. A németországi Szász-Anhalt tartományból tizenegy fős delegáció érkezett a napokban a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzathoz. A német fél célja, hogy közös projekteket valósítson meg a megyében működő szervezetekkel többek között az oktatás, az energetika és az egészséges életmód területén.

A német delegáció tagjaként Debrecenbe érkezett a Szász-Anhalti Fejlesztési Bank képviselője, Börde megye, Ostenburg város, a Szász-Anhalti Oktatási Minisztérium, illetve három általános és középiskola munkatársa is. A német partnerek előzetesen kidolgozott projektötletekkel érkeztek, melyeken a különböző Hajdú-Bihar megyei szereplőkkel dolgoztak együtt Debrecenben.

A látogatás részeként projektfejlesztő szemináriumot tartottak, amelyen a Debreceni Szakképzési Centrummal (DSZC), a DSZC Beregszászi Pál Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájával, a LENERG Energia Ügynökséggel, INNOVA Észak-Alföld Regionális Fejlesztési és Innovációs Ügynökséggel, a Hajdúböszörményi Önkormányzattal, a Debreceni Egyetem Világgazdasági és Nemzetközi Üzleti Tanszékével, a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamarával, a Szoboszlói Úti Általános Iskolával és az Árpád Vezér Általános Iskolával közösen beadandó pályázatokról tárgyaltak.

Ezek témái többek között „Iskola és mozgás”, „ESCO vállalkozások és energiaszövetkezetek”, „Megújuló energiai oktatási és bemutató központ”, „Fenntartható mobilitás a vidéki területeken”, „Fitten és egészségesen a mindennapi iskolai életben” vagy „Egészséges ételek és fenntartható gazdaság”.

A tervezett projektek leghamarabb jövőre indulhatnak.

Forrás/fotó: Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

More in Debrecen, Hajdú-Bihar megye, Németország
Close