full screen background image
Search
2020. július 4. szombat -
  • :
  • :

Nagy a boldogság Imrehegyen

Nagy a boldogság Imrehegyen

2019.08.05. Fontos állomáshoz érkezett Bács-Kiskun megye legfiatalabb települése, Imrehegy középületeinek energetikai korszerűsítése. Augusztus 2-án bensőséges ünnepség keretében Bányai Gábor országgyűlési képviselő, Rausch Sándor, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés alelnöke és Túriné Czeglédi Edit polgármester három helyszínen, a megújult orvosi rendelőnél, az egészségháznál, az iskola és óvoda épületnél vágta át a nemzetiszínű avatószalagot.

Az ünnepség vendégeit, elsőként Rausch Sándort Túriné Czeglédi Edit köszöntötte, majd felkérte az alelnököt ünnepi beszéde megtartására.

Rausch Sándor áttekintést adott a megye valamennyi települését érintő TOP keretében már megvalósult és folyamatban lévő immár 70 milliárd forint pályázati forrás elosztási rendszeréről és a beruházások jelentőségéről. Mint hangsúlyozta, Imrehegyen az Önkormányzati Épületek Energetikai Korszerűsítése című pályázat keretében 87.09 millió forintból nem csak energetikai szempontból váltak modernebbé az épületek, amely majd az energiaszámlákban is megmutatkozik, de esztétikusabb külső megjelenésüknek köszönhetően a városképet is javítják. Rausch Sándor beszéde végén megyezászlót ajándékozott Imrehegynek, amelyet a település nevében Túriné Czeglédi Edit vett át és köszönt meg

Bányai Gábor országgyűlési képviselő a megvalósult beruházások jelentősége mellett szólt arról is, hogy a településen az intézmények fejlesztése a fogyó lélekszám ellenére töretlenül folytatódik. Bízva abban, hogy az itt élő fiatalok maradnak, a már eltávozottak pedig ennek hatására is visszatérnek. Az országgyűlési képviselő beszédében kitért arra, hogy közbeszerzés alatt áll a Kecel-Imrehegy-Kiskunhalas közötti, 5309 számú közút fejlesztése, amely a korábbi Imrehegy-Kiskunhalas szakaszon túl most újabb, a Kalocsa-Kecel-Imrehegy szakasszal bővült, a Kalocsáról a Kiskunhalasi Országos Büntetés Végrehajtási Intézetbe átjáró alkalmazottak utazásának megkönnyítése érdekében. Mint elhangzott, a képviselő mindent meg tesz annak érdekében, hogy az Imrehegy-Kiskunhalas közötti kerékpár-út fejlesztésben is előrelépés történjen.

Túriné Czeglédi Edit megköszönte az országgyűlési képviselő, valamint a megyei önkormányzat támogatását, majd a beruházásokról szólva elmondta: a vissza nem térítendő pályázati forrásból az orvosi rendelő, az egészségház, az iskola és az óvoda épülete 80.09 millió forintból megvalósult energetikai korszerűsítése fontos mérföldkő az évi mintegy 100 millió forintból gazdálkodó község életében.

Hozzátette, a projekt tartalmi elemeinek – a fosszilis energiahordozó alapú hőtermelő berendezések cseréje, a kapcsolódó fűtési és használati melegvíz rendszerek korszerűsítése, az akadálymentesítés, a már meglévő, kül- és beltéri világítási rendszerek korszerűsítése – köszönhetően az önkormányzat épületei hosszú időre megfelelnek majd az energiatakarékos, költséghatékony üzemeltetés feltételeinek.

A projektzáró ünnepség záróakkordjaként a három helyszínen Bányai Gábor, Rausch Sándor és Túriné Czeglédi Edit vágta át a nemzetiszínű avatószalagot, az épületeket pedig Tápai Péter káplán szentelte meg.

A beruházás megvalósítását a TOP-3.2.1-16-BK1-2017-00018 azonosítószámú projekt tette lehetővé.

Forrás: Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

More in Bányai Gábor, egészségügy, Győr-Moson-Sopron, Imrehegy, iskola, óvoda, Rausch Sándor, TOP
Close