full screen background image
Search
2020. április 7. kedd -
  • :
  • :

Mosonmagyaróvár és térsége kiegyensúlyozottan fejlődik

Mosonmagyaróvár és térsége kiegyensúlyozottan fejlődik

2019.09.04. „Egy társadalom érettségének fokmérője, hogy miként bánik az elesettekkel”- hangzott el a felújított intézmény átadóünnepségén.

Nagy István miniszter, országgyűlési képviselő elmondta, az intézmény elsősorban három célt szolgál a különböző élethelyzetben lévők igényeinek megfelelően: egy-egy éjszakára biztonságos helyet nyújtson, tisztálkodási- étkezési- és ellátási lehetőséget kínáljon, valamint a hajléktalanszállón élőknek hosszabb távon biztosítson lakhatást. „A város és a térség fejlesztése egyensúlyban van, hiszen a város minden pontján közlekedésszervezési-, gazdasági-, kulturális- és sporttal kapcsolatos beruházások valósulnak meg. Az önkormányzat és a térség képviselői a területi- és településfejlesztési források átgondolt felhasználásának köszönhetően olyan beruházásokat valósultak meg, melyek a város és a térség érdekeit egyaránt szolgálják”- tette hozzá a miniszter.

Németh Zoltán beszédében kiemelte, egy társadalom érettségének fokmérője, hogy miként bánik az elesettekkel. „Mosonmagyaróvár példaértékű munkát végez a szociális ágazatban is. A beruházás igazolja, hogy a megye fejlődése töretlen, hiszen azokra a területekre is jelentős forrást tudunk fordítani, amelyek nem látványosak, de hozzátartoznak emberségünkhöz”. A megyei elnök megköszönte a magyar emberek szorgos munkáját, mely a kormány jó gazdaságpolitikájával karöltve sok és látványos fejlődést hoz magával.

„Az elmúlt időszakban három szociális intézményben is végeztek infrastrukturális fejlesztéseket pályázati forrásból”- kezdte ünnepi gondolatait Árvay István. A polgármester reményét fejezet ki, hogy a megújult környezet az itt élők mentalitására is hatással lesz, és arra ösztönzi majd őket, hogy mielőbb önálló életet tudjanak élni. „A korszerűsítések nem érnek véget Mosonmagyaróváron: két új pályázat keretében új bölcsődét hozunk létre és a vízisport egyesület telephelyén turisztikai központot alakítunk mi a jövőben”- hangsúlyozta Árvay István.

A hajléktalanszálló és nappali melegedő fejlesztése 86 millió forint vissza nem térítendő támogatással, EFOP forrásból valósult meg.

Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat. Fotó: Bánhegyi István
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

More in dr. Nagy István, Győr-Moson-Sopron, Mosonmagyaróvár
Close