full screen background image
Search
2018. szeptember 26. szerda -
  • :
  • :

Mintegy 7,5 milliárd forintból újulhatnak meg a Veszprém megyei utak

Mintegy 7,5 milliárd forintból újulhatnak meg a Veszprém megyei utak

2017.03.28. Mintegy 7,5 milliárd forintot fordítanak a Veszprém megyei utak fejlesztésére, az összegből közel 70 kilométernyi útszakasz újulhat meg – közölte a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára keddi, veszprémi sajtótájékoztatóján.

Kovács Zoltán, Veszprém megyei fejlesztési biztos elmondta, hogy a Területfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázatából származó 2 milliárd 870 millió forintból 24,6 kilométernyi útszakaszt újítanak meg. A hazai forrásból származó 4 milliárd 640 millió forintból pedig 45 kilométernyi útszakasz újul meg. A munkálatok várhatóan nyáron megkezdődnek és őszre a fejlesztések meg is valósulnak – fűzte hozzá.

Megújul a Szentkirályszabadja- Balatonalmádi közti út, felújítják a korábbi fejlesztések során elmaradt bakonyszentkirályi út egy szakaszát, valamint a Nagygyimót-Dáka, Ajka -Pápa közti út noszlopi szakaszát és a Lovas-Balatonfüred, Devecser-Pápa közti utat. Megújul a cseszneki és az olaszfalui bekötőút is – sorolta a megyei fejlesztési biztos.

Kovács Zoltán beszélt arról is, hogy jelentős előrelépést, gyorsabb, biztonságosabb közlekedést eredményez majd a Balatonakarattya-Balatonfűzfői útszakasz tervezett összekötése az autópályával. Felidézte: tavaly a Területfejlesztési Operatív Program révén 35 kilométernyi útszakaszt újítottak fel több mint 4 milliárd forintból.

Fenyvesi Zoltán, a Veszprém megyei közgyűlés alelnöke szólt arról, hogy a tervezett útfejlesztések következtében javul a vidéken élő emberek életminősége, hiszen a települések közvetlen összeköttetésbe kerülnek a főutakkal, míg a tavalyi évben a belterületi utak fejlesztésére került a hangsúly. Kiemelte: uniós forrásból felújítják a Devecser-Sümeg és a Nagyvázsony- Vigántpetend közti útszakaszt félmilliárd forintból.

MTI




Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

More in Fenyvesi Zoltán, utak
Close