full screen background image
Search
2019. február 23. szombat -
  • :
  • :

Mintegy 433 millió forintból újult meg a tapolcai vasútállomás

Mintegy 433 millió forintból újult meg a tapolcai vasútállomás

2018.02.13. Mintegy 433 millió forintos európai uniós forrásból újult meg a tapolcai vasútállomás a MÁV állomásfejlesztési és integrált ügyfélszolgálat-fejlesztési programja keretében – közölte a MÁV Kommunikációs Igazgatósága kedden az MTI-vel.

Azt írták, az 1900-as évek elején épült tapolcai vasútállomás épülete és környezete a MÁV Zrt. 9,9 milliárd forintos költségvetésű, 23 vasútállomást érintő, az Új Széchenyi Terv KÖZOP és IKOP forrásából finanszírozott rekonstrukciós programja részeként újult meg.

A beruházás során – bár az épület nem kapott műemléki védettséget – az eredeti állapothoz hasonló, de letisztult, a 21. század funkcionális igényeinek megfelelő vasútállomást alakítottak ki.

Megújult a homlokzat, korszerűbbé váltak a belső terek és az utasok kiszolgálásához és a vasúti infrastruktúra működtetéséhez szükséges helyiségek. Az utasforgalmi tereket akadálymentesen megközelíthetővé tették, a volt resti helyén parkot alakítottak ki nyolcvan férőhelyes fedett kerékpártárolóval, emellett akadálymentes parkolót és öt K+R parkolót is építettek.

Az állomásépület műemléki igényű felújítását a VEMÉV-SZER Építő- és Szerelőipari Kft. végezte, a kivitelezés a MÁV tájékoztatása szerint 2016 nyarán kezdődött.

* A kép illusztráció

MTI
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

More in fejlesztés, IKOP, KÖZOP, MÁV, pénzügyek, Tapolca, vasút
Close