full screen background image
Search
2019. március 25. hétfő -
  • :
  • :

Mintegy 100 kilométer útszakasz újul meg még idén Bács-Kiskun megyében

Mintegy 100 kilométer útszakasz újul meg még idén Bács-Kiskun megyében

2018.05.16. Mintegy 100 kilométer hosszan 40 útszakasz újul meg még idén Bács-Kiskun megyében több mint 10 milliárd forint hazai és európai uniós forrásból – közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. megyei igazgatója sajtótájékoztatón szerdán Kecskeméten.

Sztana Zoltán elmondta: a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (Top) pályázata a közlekedési infrastruktúra fejlesztése a helyiek közlekedését, valamint a vállalkozások letelepedését támogatja. A pályázat a négy- és ötszámjegyű mellékutak, illetve az országhatárhoz vezető állami közutak fejlesztését teszi lehetővé. Az áprilisban elkezdődött munkák keretében összesen 41 ezer 500 tonna aszfaltburkolatot építenek be a megyében. Bizonyos útszakaszokon, ahol a burkolat szélessége nem éri el a minimális hat métert, ott szélesítenek, valamint autóbuszöblöket építenek, illetve újítanak fel.

Rideg László (Fidesz-KDNP), a Bács-Kiskun megyei közgyűlés elnöke elmondta: a Top keretéből a megyében nagyjából 32 kilométer hosszan 16 útszakaszt újítanak meg mintegy 4,1 milliárd forintból.

A magyar költségvetés forrásaiból Bács-Kiskun megyében mintegy 6,3 milliárd forint értékben végeznek további útfelújításokat, ami 22 szakaszon összesen 53 kilométert jelent. Ezen kívül a Magyar Közút Nonprofit Zrt. saját forrásából további két útszakaszt újít fel.

Sztana Zoltán kérdésre elmondta: az eredeti tervek szerint a megyében 190 kilométer kerékpárút került volna át a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kezelésébe, de mintegy 30 kilométerről az érintett helyi önkormányzatok úgy döntöttek, hogy nem adják át, ugyanennyiről pedig még nem hoztak döntést.

MTI
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

More in Bács-Kiskun megye, Rideg László, TOP
Close