full screen background image
Search
2021. január 28. csütörtök -
  • :
  • :

Méltóbb környezetben folytatódik az oktatás a móri zeneiskolában

Méltóbb környezetben folytatódik az oktatás a móri zeneiskolában

2019.05.22. A város sikeresen pályázott a Fejér Megyei Önkormányzat tulajdonában és üzemeltetésében levő zeneiskolai épület korszerűsítésére. A Móri Pászti Miklós Alapfokú Művészeti Iskola külső hőszigetelést kapott, megtörtént a nyílászárók cseréje, és a fűtés korszerűsítése, de mozgássérült-mellékhelyiséggel is gazdagodott az intézmény.

Az ünnepélyes átadó kissé rendhagyóra sikeredett, először történt a nemzeti színű szalag átvágása és azt követően az ünnepi műsor, természetesen zenével, illetve zongorával és klarinéttal.

A nyertes pályázatnak köszönhetően közel 58 millió forintot áldozhattak az épületre, melynek felújítási munkálatai miatt a diákok és az őket képző pedagógusok kénytelenek voltak megszokni a szeptemberben induló munkálatokkal járó zajt. Később, novemberben el kellett hagyniuk az intézményt, de nem váltak hontalanná.

Az iskola vezetője, Kónya Judit elmondta, hogy nagy köszönettel tartozik a város és a megye vezetőinek, illetve a helyi iskoláknak, akik otthont adtak a nehéz időszak alatt, emellett megemlítette a Lamberg-kastély Művelődési Központot is, akikre szintén számíthattak a zenei képzés résztvevői. Zárásképpen megköszönte a diákoknak és a pedagógusoknak is, hogy alkalmazkodni tudtak a folyamatosan változó körülményekhez. Fenyves Péter polgármester emlékeztetett beszédében, hogy az intézmények felújítási programja 2006-ban kezdődött és most, 13 évvel később elérkezett az utolsó előtti átadás ideje. A sort a vérellátó állomás átépítése zárja majd.

Az avatón Törő Gábor országgyűlési képviselő elmondta, sorra bejárást tartottak valamennyi intézményben, hogy kiderüljön, hol mire van szükség. Azóta szinte minden megvalósult, mert kész tervekkel vártak a pályázatokra, amiken igen jól szerepelt a város.

Molnár Krisztián, a Fejér Megyei közgyűlés elnöke úgy fogalmazott, hogy sokkal több történt annál, mint hogy jól szerepelt a város, hiszen 20 pályázatot nyert el, 2 milliárdot építve be az elmúlt időszakban, miközben még sok dolog folyamatban van, így akár 2,5 milliárdra is emelkedhet ez a szám jövő év végéig.

A záróakkord is zene volt, majd – mivel iskolában nem illik inni – pohár- helyett pogácsaköszöntőt mondott Simon László kormánymegbízott. Szerinte ezt a pénzt érdemes volt erre a felújításra áldozni, mert mibe fektessük a pénzt, ha nem éppen a fiatalok fejlődésébe és ezáltal a jövőbe?

Forrás: feol.hu
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

More in Fejér megye, Molnár Krisztián, Mór, önkormányzat, pályázat, Törő Gábor
Close