full screen background image
Search
2020. július 2. csütörtök -
  • :
  • :

Méltó helyre költözött a Család- és Gyermekjóléti Központ és Szolgálat Csornán

Méltó helyre költözött a Család- és Gyermekjóléti Központ és Szolgálat Csornán

2019.08.08. A város, a megyei önkormányzat és a magyar kormány összefogásnak köszönhetően a Család- és Gyermekjóléti Központ és Szolgálat ezután méltó körülmények között végezheti munkáját a Győr-Moson-Sopron megyei Csornán.

Az ünnepélyes átadón Németh Zoltán megyei elnök köszönetet mondott a Magyar kormánynak, amiért eddig soha nem látott fejlesztési forrásokat juttat Győr-Moson-Sopron megyébe. „A források által megvalósuló beruházások régóta vágyott települési célokat szolgának, ezért különösen is fontos, hogy helyben dönthettük el, miket szeretnénk megvalósítani”- tette hozzá.

Németh Zoltán köszönetet mondott továbbá Gyopáros Alpár országgyűlési képviselőnek, hogy hiteles információkkal segítette a beruházást, valamint Dr. Bónáné Dr. Németh Katalin polgármester asszonynak, hogy több olyan, a város határain túlnyúló fejlesztés is megvalósult, mely által Csorna kistérségi vezető szerepét még inkább be tudja tölteni.

„A fogyatékkal élő embertársaink nappali ellátása mostantól jobb körülmények között valósulhat meg, így a hozzátartozók is nagyobb biztonságban tudhatják szeretteiket. Az itt dolgozók munkáját megbecsülve pedig méltó körülményeket biztosít az épület a szakmailag hiteles munkavégezéshez”- emelte ki a megyei elnök.

„A szociális és gyermekjóléti központ infrastrukturális fejlesztése projektben sikeresen pályázott Csorna”- kezdte ünnepi gondolatait Dr. Bónáné Dr. Németh Katalin polgármester. „Az így elkészült új épület megfelel a szakmai és társadalmi elvárásoknak, emellett kielégíti a 21. századi igényeket is, hiszen a helyiségek biztosítják a megfelelő diszkréciót, emellett a szolgáltatások hozzáféréséhez való esélyegyenlőséget is biztosítja a mozgáskorlátozottak és a fogyatékkal élők számára”- hangsúlyozta a polgármester. Majd köszönetet mondott mindenkinek, akik a beruházás kapcsán felmerült nehézségekben segítséget és türelmet tanúsítottak.

Némethné Élő Zsuzsanna, az intézmény vezetője a kezdeteket felidézve hangsúlyozta, az új épület mind a dolgozók, mind az ügyfeleknek számára óriási minőségi változást jelent majd, melyre évek óta vártak.

Csorna Város Önkormányzata a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat támogatásával a Szociális és Gyermekjóléti Központ infrastrukturális fejlesztésére 54 millió forint támogatásban részesült. Az épület földszintjén működő Fogyatékosok Napközi Otthonának ellátottjai a korszerűsítésnek köszönhetően kellemesebb körülmények közt tölthetik pihenő- és játékidejüket, erre 18,3 millió Ft támogatást ítéltek meg. A pályázat keretében beszerzésre került egy új nyolcszemélyes mikrobusz, mely a rászorulók komfortosabb ellátását biztosítja.

Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat. Fotó: Tóth Attila
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

More in család, Csorna, Dr. Bónáné Dr. Németh Katalin, Gyopáros Alpár, Győr-Moson-Sopron
Close