full screen background image
Search
2020. január 27. hétfő -
  • :
  • :

Megyezászlót kapott a Körmendi Rendészeti Szakgimnázium

Megyezászlót kapott a Körmendi Rendészeti Szakgimnázium

2019.06.25. „Hazánknak szüksége van a bátor, jól képzett, hazájukat szerető egyenruhásokra”- mondta Németh Zoltán, a Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlés elnöke a Körmendi Rendészeti Szakgimnázium kibocsátó és tanévzáró ünnepségén.

A Körmendi Rendészeti Szakgimnázium június 15-én tartotta meg kibocsátó és tanévzáró ünnepségét Körmend főterén.

Németh Zoltán megyei elnök beszédében méltatva a végzősöket – akik közül többen megyénkben teljesítenek majd szolgálatot – elmondta, „Önök tanúbizonyságot adtak arról, hogy komoly emberek, akikben egyszerre munkál az elszántság és a kitartás és akik hisznek abban, hogy a hazaszeretet és nemzeti kultúránk olyan fontos értékek, amelyeket közösen meg kell védenünk.”

„A Rendészeti Szakgimnázium által több évtizede nyújtott sokszínű, korszerű képzésnek köszönhetően sikerült elérni, hogy Magyarországon az egyenruha tiszteletet parancsol, a rendőr jelenléte pedig biztonságérzetet jelent a lakosság számára”- folytatta ünnepi gondolatait Németh Zoltán. Majd hozzátette: „Európában a következő években a legnagyobb érték a biztonság lesz, melyen családjaink nyugodt, kiszámítható élete és hazánk gazdasági teljesítménye is egyaránt múlik majd.”

„A rendőri testületet elhivatottság, szolgálat és a magyar haza iránti elkötelezettség jellemzi. Rendőreink pedig kötelességtudó szolgálatukkal, kitartó és példamutató munkájukkal azt is elérték, hogy a rendőri hivatás ismét vonzó pálya legyen a fiatalok számára”- hangoztatta. Az ünnepség keretében Németh Zoltán a Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlés nevében az intézménynek megyénk zászlóját adományozta. „Az iskola munkája iránti megbecsülésünk, valamint a megye és a tanintézet közötti kiváló munkakapcsolat és a hosszan tartó együttműködés jeleként elismerésünket fejezzük ki a tanintézetnek a rendőrképzés terén kifejtett munkájáért”- mondta a megyei elnök.

Az ünnepség elöljárója dr. Tiborcz János r. dandártábornok, rendőrségi főtanácsos, Vas Megye rendőr-főkapitánya volt. A rendezvényen részt vettek továbbá a Belügyminisztérium, a Rendőrség, az állami és önkormányzati szervek és a Szlovén Rendőr Akadémia képviselői is.

Forrás/fotó: Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

More in Győr-Moson-Sopron, iskolások, Körmend, Németh Zoltán, oktatás
Close