full screen background image
Search
2019. június 25. kedd -
  • :
  • :

Megyekorzó a Vadfesztiválon, Soponyán

Megyekorzó a Vadfesztiválon, Soponyán

2018.09.05. 12. alkalommal rendezte meg hazánk egyik legnépszerűbb tematikus gasztronómiai rendezvényét, a Nemzetközi Vadgasztronómiai Fesztivált a Vadex Mezőföldi Erdő –és Vadgazdálkodási Zrt. 2018. szeptember 1-jén a soponyai Sárvíz-völgye Erdészeti, Vadászati és Ökoturisztikai Központban. Az idei évben a Fejér Megyei Önkormányzat társrendezésében, megyénk termékeit és értékeit bemutató vásárral, a Megyekorzóval valamint a Hungarikum és a MintaKINCStár játékparkjával várta a látogatókat. A fesztiválon kihirdették „a Megyekorzó legszebb standja” verseny győzteseit is.

A soponyai Ökocentrumban szeptember 1-jén a XII. Nemzetközi Vadgasztronómiai Fesztivál fénypontja a vaddisznó, szarvas, őz és muflon kategóriában megrendezendő főzőverseny volt. A reggeli órákban az Abai Sárvíz Fúvószenekar várta a helyszínre érkezőket, őket 8.30 órakor a HM Helyőrségi Zenekar térzenéje váltotta, amely produkcióban a Löfan mazsorettcsoport működött közre.

A gólyalábas szakácsok interaktív közönségjátéka és a lovagrendek felvonulása után 10 órakor kezdődött az ünnepélyes megnyitó, ahol a Vadex Zrt. vezérigazgatója, Majoros Gábor gondolatai után a társrendező Fejér Megyei Önkormányzat képviseletében dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke köszöntötte a fesztivál vendégeit, és beszélt a helyszínen rendezett Megyekorzó kapcsán a termelői piacok fontosságáról.

A Megyekorzón, tizenkilenc standon mutatkoztak be Fejér megye termelői és kézművesei, akiknek a körében a Fejér Megyei Önkormányzat „Megyekorzó legszebb standja” versenyt hirdetett.

A standokat dr. Kovács Zoltán, Fejér megye jegyzője, Varga Imre István, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Fejér megyei elnöke és Róth Péter, Székesfehérvár alpolgármestere zsűritagok bírálták a helyszínen. A verseny eredményeit a nagyközönség előtt délután hirdették ki a zsűritagok a színpadon és adták át a díjakat a helyezetteknek.

A győztes a Sárkeresztúri Hangyák Termelő és Értékesítő Szociális Szövetkezet fonott áru, vesszőkosár, levendulás, olajtök és varrodai termékeket árusító standja lett. II. helyezett a Nagylóki Szociális Szövetkezet lett, amely őrölt fűszerpaprikát kínált. III. helyezést a székesfehérvári termelő, Takács Györgyné nyerte el, akinek a standja saját termelésű, házi készítésű savanyúságok, lekvárok, befőttek, szörpök, paprikakrémek, zöldségkrémek árusításával színesíti a Megyekorzót. A sukorói Bakó Csaba-Fekete Krisztina kerámiáit bemutató standját pedig különdíjban részesítette a zsűri.

A fesztiválon a gyermekek is könnyedén elfoglalhatták magukat. A Fejér Megyei Önkormányzat a játszótér mellett húsz négyzetméteren kötötte le a látogatók figyelmét a gyermekek és a felnőttek körében egyaránt nagy népszerűségnek örvendő interaktív Hungarikum és a MintaKINCStár játékparkjával.

Továbbá erdei iskolai foglalkozást tartott a Gilice Erdészeti Erdei Óvoda és Iskola, javában folyt a csuhézás, a lovas kocsis túra, a vadászattörténeti bemutató, de az ifjak egy kilencállomásos mobil kalandparkban is próbára tehették magukat.

Forrás/fotó: Fejér Megyei Önkormányzat
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

More in dr. Kovács Zoltán, Fejér megye, fesztivál, Molnár Krisztián, Róth Péter, Soponya
Close