full screen background image
Search
2019. február 23. szombat -
  • :
  • :

Megyei Klíma Workshopot tartottak Nyíradonyban

Megyei Klíma Workshopot tartottak Nyíradonyban

2017.12.19. Napjainkban az éghajlatváltozás hatásainak csökkentése egyre erősödő hangsúlyt kap az Európai Unió tagországainak törekvéseiben. Az Európai Unió 2030-ig szóló éghajlat- és energiastratégiája az eddiginél is fontosabb szerepet szán e célkitűzésnek.

A várható hatások csökkentése mellett kiemelt szerep jut a klímaváltozáshoz kapcsolódó széleskörű szemléletformálásnak, amely rávilágít, hogy nemcsak a gazdasági szereplőkön, döntéshozókon múlik éghajlatunk jövője, hanem mindannyiunkon. A Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat számára kiemelten fontos, hogy a megye lakossága és települései, gazdasági szereplői, közintézményei hatékonyan készüljenek fel a várható globális változások megyét érintő hatásaira, amelynek első lépése egy tevékenység- és információ-központú együttműködés megvalósítása.

A Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat az érintett szereplők részére 2017. december 13-án rendezte meg Nyíradony Város Polgármesteri Hivatalának Dísztermében rendezte meg előadásokkal színesített munkamegbeszélését.

A workshop célja volt, hogy a megjelentek az előadások során megismerjék, véleményezzék a Megyei Klímastratégia egyeztetési változatát, valamint képet kapjanak az eddig lezajlott szemléletformáló akciók tapasztalatairól. Az efféle rendezvények nagyban elősegíthetik, hogy együtt tegyünk azért, hogy a lakosság, a gazdasági szereplők és a közintézmények képesek legyenek eredményesen alkalmazkodni a klímaváltozás várható következményeihez és hatékonyan csökkenteni annak káros hatásait Hajdú-Bihar megyében.

Az esemény rangjának megfelelően Kondásné Erdei Mária, Nyíradony polgármestere, valamint Tasi Sándor, a megyei közgyűlés alelnöke köszöntötte a vendégeket. Ezt követően – de még a munkamegbeszélések előtt – több előadás hangzott el a Hajdú-Bihar megyei klímastratégiával, az ebben a térségben folytatott szemléletformáló akciókkal kapcsolatban Taksz Lilla (klímavédelmi szakreferens, Magyar Bányászati és Földtani Szolgálat) és Maczik Erika (Platform titkársági munkatárs, HBMÖ) által. Mihalik Zsuzsa (nemzetközi referens, HBMÖ) a CitiEnGov-ról, mint klímavbarát nemzetközi projektről adott információkat – ez szintén a megyei önkormányzat projektje.

Forrás/fotó: Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

More in Hajdú-Bihar megye, klímastratégia, klímaváltozás, klímavédelem, Kondásné Erdei Mária, önkormányzat
Close