full screen background image
Search
2018. november 15. csütörtök -
  • :
  • :

Megyei díjátadás a kapuvári képviselő-testületi ülés kezdetén

Megyei díjátadás a kapuvári képviselő-testületi ülés kezdetén

2017.11.27. Hámori György polgármester úr támogatásával és egyetértésével Kapuvár város képviselő-testületének 2017. november 27-i ülése kezdetén, napirend előtt egy megyei elismerés átadására került sor.

Németh Zoltán, a megyei önkormányzat elnöke egy, a városban ismertségnek és elismertségnek örvendő, kiváló hazai és nemzetközi sporteredményekkel büszkélkedő személynek adott át rangos megyei elismerést, mégpedig a „Győr-Moson-Sopron Megye Szolgálatáért Díjat – Sport Tagozatban”. A döntésről szóló határozat értelmében a kitüntetést 2017. évben Szákovics Imre, magyar és Európa bajnok versenyhorgász vehette át.

A „Győr-Moson-Sopron Megye Szolgálatáért Díj” azoknak adományozható, akik a megye érdekében kiemelkedő eredményeket értek el.

A rendelet indoklása szerint a díj sport tagozatát azok a személyek érdemelhetik ki, akik kiváló sportteljesítményeikkel a megye jó hírnevét öregbítik, továbbá azon személyek is, akik testnevelési, sport- és szabadidő-szervezési feladatokat látnak el kiváló színvonalon.

Méltatás:

Szákovics Imre 7 éves kora óta horgászik, 20 éve pedig versenyszerűen foglalkozik a finomszerelékes horgászattal. Számtalan díjat nyert már mind egyénileg, mind csapatban, Magyarországon és nemzetközi terepen egyaránt.

Így 2008 és 2009. évek után 2015-ben is klubcsapattal magyar bajnok lett.
2009-ben a klubcsapatok világbajnokságán Szlovákiában csapatával ezüstérmet szerzett.
2013-ban Szerbiában a Horgász Európa Bajnokságon 3. helyezést ért el a magyar válogatottal. 2014-ben első ízben nyerte el a legrangosabb hazai trófeát, egyéni magyar bajnok lett az úszós horgászbajnokságban.
2016-ban az olaszországi világbajnokságon klubcsapattal bronzérmet szerzett, valamint a Horgász Európa Bajnokságon a magyar válogatott segítőjeként Hollandiában szintén bronzérmes lett. 2016 szeptemberében a magyar horgászválogatott tagjaként, ahol 6 horgász képviselte az országot, a finomszerelékes édesvízi horgászat legrangosabb versenyén a résztvevő 34 ország válogatottja közül kimagasló eredménnyel a dobogó legfelső fokára állhatott fel. Ez az aranyérme a versenyhorgászat csúcsa.

Kiváló sporteredményeivel nem csak Kapuvár város és Győr-Moson-Sopron megye, hanem az egész ország sportban szerzett érdemeit is öregbítette.

Forrás:  Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

More in elismerések, Győr-Moson-Sopron, Kapuvár, Németh Zoltán
Close