full screen background image
Search
2020. április 4. szombat -
  • :
  • :

Megye Futás hetedszer

Megye Futás hetedszer

2020.03.09. 2020 április 16-án kilenc órakor Békéscsabáról 7. alkalommal rajtol a Megye Futás, amelynek ba célja továbbra is a mozgás, a futás, az egészséges életmód népszerűsítése. Az esemény Békés megye mind a 75 települését érinti – 14 nap alatt 800 kilométert megtéve.

– Mint Békéscsaba futónagykövete fontosnak tartom, hogy a köztudatban ott legyen az, hogy a mozgás, a futás és különböző sportok űzése, gyakorlása nem csupán kedvtelés,
hanem nagyon lényeges része az egészséges életmódnak, az ép testnek és léleknek – mondta Tóth László, a rendezvény elindítója. Hozzátette: jómagam és társaim azon munkálkodunk, hogy minél többen megmozduljanak a megyében. Jól lehet futónagykövetként ez a küldetésem lényege, de ez nekem személyes ügyem is. Úgy gondolom, hogy fontos a példamutatás, erre kiváló lehetőség ez az esemény.

– Az elmúlt években sikeresnek bizonyult az akció, Tóth László futónagykövetnek sok embert sikerült megnyernie, sokan húztak futócipőt és csatlakoztak megyeszerte, vele
futottak, meghallgatták a mondanivalóját – mondta Zalai Mihály, a Békés Megyei Önkormányzat elnöke.

A Megye Futásnak az a lényege, hogy a szervezők és a résztvevők népszerűsítsék a mozgás fontosságát, arról beszéljenek azokon a helyeken ahol megállnak, hogy futni, mozogni jó, és nagy szükség van rá főleg ebben a stresszel teli világban, amelyben élünk. A visszajelzések mind arról szólnak, hogy hatása van az egyén életére, egészségére, mindennapjaira a rendszeres mozgás.

Megyeszerte egyre szaporodnak a futóközösségek, nagykövetségek és ez, szerénytelenség nélkül állíthatom nekünk futónagyköveteknek is köszönhető – tette hozzá Tóth László.

Forrás: Békés Megyei Önkormányzat
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

More in Békés megye, futás
Close