full screen background image
Search
2020. október 29. csütörtök -
  • :
  • :

Megújultak Csővár község utcái

Megújultak Csővár község utcái

2020.05.07. A 2018-ban kiírt pályázat több mint 7,5 milliárd forintos keretéből 74 településen újulnak meg a belterületi utakat Pest megyében.

Csővár Község Önkormányzata az „Önkormányzati tulajdonú belterületi utak szilárd burkolattal történő kiépítésének, felújításának és korszerűsítésének támogatása gazdaságfejlesztési céllal Pest megye területén” című kiíráson 80,22 millió forintos támogatást nyert, melyet az önkormányzat 4,2 millió forintnyi önrésszel egészített ki; így ebből a 84, millió forintból valósult meg a Mikszáth út és az út melletti járda felújítása.

A projekt keretében 823,2 m szilárd burkolatú önkormányzati belterületi út és 469 m járda felújítása valósult meg. Az útfelújítás mellett csapadékvíz elvezető árkok mélyítése, jelzőtáblák elhelyezése, fák ültetése is megtörtént. A beruházás hozzájárul az útszakaszok és ez által az egész település összképének, közlekedésbiztonságának és környezeti fenntarthatóságának fejlesztéséhez.

A projekt munkálatai 2019 tavaszán kezdődtek és 2020. márciusában fejeződtek be. Így a falu lakói és a környéken élők sokkal jobb minőségű úton közlekedhetnek . A település teljes lakosságának körülményei javultak, hiszen mindenki által jobban elérhetővé váltak az itt található közszolgáltatások és vállalkozások.

A támogatás forrása: Pest megye Területfejlesztési Koncepciója 2014-2030 és Pest megye Területfejlesztési Programja 2014-2020 megvalósításához nyújtott célzott pénzügyi költségvetési támogatás a Pest megyei fejlesztések előirányzatból

Forrás: Pest megyei Önkormányzat
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

More in Csővár, Pest megye
Close