full screen background image
Search
2020. április 5. vasárnap -
  • :
  • :

Megújult Tápiószecső iskolája

Megújult Tápiószecső iskolája

2018.10.10. Elkészült Tápiószecső Nagyközség közoktatási intézményének épületenergetikai korszerűsítései. A beruházás teljes költsége több mint 243 millió forint volt, mely vissza nem térítendő támogatást az Európai Unió Kohéziós Alapja 100%-ban finanszírozott.

A napokban fejeződött be a Tápiószecsői Széchenyi István Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola épületének épületenergetikai korszerűsítése, amelynek célja az épületek hőtechnikai adottságainak javítása, valamint a hőveszteség csökkentése volt. Az elmúlt hónapok munkálatai során, a külső nyílászárókat korszerű műanyag nyílászárókra cserélték, valamint utólagos homlokzati hőszigetelés került az épületekre.

A munkálatok azért váltak szükségessé mivel az épületek az elmúlt évtizedekben elhasználódtak és már nem feleltek meg a mai kor támasztotta hőtechnikai követelményeknek. A felújítással nagymértékben csökkenthetők a fenntartási költségek, és sokkal gazdaságosabban lesznek üzemeltethetők az épületek. Emellett az is fontos szempont, hogy az alacsonyabb fűtési energiaigény hatására csökkeni fog a károsanyag-kibocsátás is, így az eddiginél is többet tesznek a környezet védelméért.

A támogatásnak köszönhetően Tápiószecső Nagyközségnek olyan közoktatási intézményei lettek, amelyek megfelelnek a mai energetikai előírásoknak és környezetvédelmi szempontoknak. Mindez nemcsak a fenntartási költségekben tükröződik majd, hanem sokkal komfortosabb környezetet is biztosít a tanárok és diákok számára.

Forrás/fotó: Pest Megyei Önkormányzat
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

More in iskola, Pest megye
Close