full screen background image
Search
2021. január 22. péntek -
  • :
  • :

Megújult közösségi tér Novákpusztán

Megújult közösségi tér Novákpusztán

2020.11.09. A Kimléhez tartozó kistelepülés romos kultúrházát több ütemben újították fel és tanyagondnoki szolgálatot segítő kisbuszt is vásároltak.

Az ünnepségen dr. Nagy István agrárminiszter, a térség országgyűlési képviselője elmondta, jó látni és jó érezni, hogy a kormány mindennapi intézkedéseivel olyan kézzelfogható eredmények tudnak megvalósulni, melyek egy-egy település minőségi változását, s a benne élő közösség fejlődését biztosítják.

„A novákpusztai kultúrház felújítása új lendületet ad az itt élő emberek számára. A több, mint 300 lakosú településrész lakói büszkék arra, hogy itt élnek, ezért a mai nap valóban egy mérföldkő az életükben, így a beruházás mögött a település minden egyes lakóját kell látni, mert nekik, értük készült, az ő megújulásukat szolgálja”- tette hozzá.

Németh Zoltán, a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat elnöke kiemelte, egész Győr-Moson-Sopron megyére jellemző a fejlődés, a megújulás. „Elmondható, hogy a megye mind a 183 településén történt fejlesztés az utóbbi időben a Magyar Kormánynak köszönhetően. Mindez Kimlére különösen igaz. A Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat célkitűzése, hogy a kisebb településeken való életvitel ne járjon olyan kompromisszumokkal, ami miatt alacsonyabb közszolgáltatásokkal kell beérniük az itt élőknek. A fejlesztések ezért külön-külön is fontosak, de tervezetten megvalósítva egy komplex egésszé állnak össze”- hangozgatta.

Az elnök felhívta a figyelmet arra is, hogy a koronavírus járvány következtében nemcsak az egészségünk, hanem az emberi kapcsolataink is sérülhetnek. „Háttérbe szorulnak ugyanis a személyes találkozások és csökken a közösségi terek kihasználtsága, ám szerinte abban kell bíznunk, hogy ezek az épületek a jövőben visszakapják funkciójukat.

A novákpusztaiak évtizedes álma vált valóra a Kultúrház felújításával- hangsúlyozta Eller Gizella, Kimle-Novákpuszta polgármestere. A polgármester ezután rövid áttekintést adott a település és a kultúrház történelméről, az évek során bekövetkezett változásairól, majd külön kiemelte a jelenlegi beruházásban részt vevő személyeket és vállalkozókat, vállalkozásokat, hiszen közülük többen is önkéntentes munkában vállalták a munkálatok elvégzését.

A teljes felújítás több ütemben, mintegy 50 millió forintból valósult meg. Ennek egy részét, 20 millió forintot a Magyar Falu Program sikeres pályázata adta, 5 millió forint Szigetköz-Mosoni-sík LEADER pályázaton keresztül érkezett, ezt egészítette ki Kimle-Novákpuszta Önkormányzata 27 millió forint önrésszel. A köszöntők után pedig bemutatták a szintén a Magyar Falu Program sikeres pályázatán keresztül nemrég megvásárolt tanyagondnoki szolgálati kisbuszt is.

Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

More in dr. Nagy István, Győr-Moson-Sopron, Németh Zoltán
Close