full screen background image
Search
2019. március 21. csütörtök -
  • :
  • :

Megújult egészségház szolgája az algyőiek gyógyulását

Megújult egészségház szolgája az algyőiek gyógyulását

2019.03.12. Gyógyszertárt, fogorvosi, gyermek és felnőttorvosi rendelőt magában foglaló egészségügyi komplexum került átadásra a Csongrád megyei Algyőn.

A mintegy 130 millió forintból korszerűsített épület, a 21.század elvárásainak megfelelően újult meg európai uniós TOP forrásból, a Csongrád Megyei Önkormányzat koordinációja mellett. A 85 millió forintos támogatás mellett a fennmaradó részt Algyő nagyközség önkormányzata biztosította a beruházáshoz.

Arra törekedtünk, hogy az egészségügyi épület ne csak szolgáltatásaival, hanem az építőelemeivel is hozzá tudjon járulni az algyőiek jobb egészségéhez. Például korszerű, energiatakarékos szellőzőrendszer, és fa nyílászzárók szolgálják a hatékony fenntarthatóságot – tudatta Molnár Áron, Algyő polgármestere.

Látható eredménye a megújult egészségház annak az összefogásnak, ami a Csongrád Megyei Önkormányzat és Algyő nagyközség között létrejött. Példaértékű, hogy egy település képes volt arra, hogy egy technikainak minősülő energetikai fejlesztés közben az egészségre és fenntarthatóságra is kiemelten figyeljen – mondta Kakas Béla, a Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke.

Forrás: Csongrád Megyei Önkormányzat
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

More in Algyő, Csongrád megye, egészségügy, energia, Kakas Béla, Molnár Áron, önkormányzat
Close