full screen background image
Search
2019. március 21. csütörtök -
  • :
  • :

Megújult az óvoda Gencsapátiban

Megújult az óvoda Gencsapátiban

2019.03.11. A Vas Megyei Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében újult meg és bővült az óvoda Gencsapátiban. Az eseményen többek között köszöntőt mondott Majthényi László, a megyei közgyűlés elnöke is.

A község a TOP-pályázaton nyert 50 millió forintot, amihez hozzátett az önkormányzat ugyanennyit, így tudták kibővíteni és teljesen felújítani az óvodát – mondta Bodorkós Ferenc polgár­mester. Hat méterrel hosszabb lett, benne négy nagy csoportszoba. Az 1961-es épület teljes műszaki felújítása megtörtént, akadálymentes lett a bejárat és a vizesblokk, napelemes a villamosenergia-ellátás. Mészárosné Baán Ildikó óvodavezető köszönetet mondott a fejlesztésért.

Majthényi László megyei elnök kiemelte, hogy Gencsapátinak öt nyertes TOP-pályázata volt, összesen majdnem félmilliárd forint értékben, emellett a helyiek nem sajnálják a saját pénzüket is befektetni a jövőbe. Egy kislány bájos verset mondott: „Kéne egy csacsi…”, Mufurcnak hívnák, és gondoskodnának róla a gyerekek.

Ágh Péter országgyűlési képviselő köszöntőjében azzal tréfált: körülnézett az udvaron, és úgy látszik, hogy elfér még egy csacsi, egy következő lépésben be lehet szerezni. Hangsúlyozta: mivel az óvoda a kicsik második otthona, nem mindegy, milyen. A gencsapáti családok bízhatnak benne, hogy itt a gyermekeik jó kezekben lesznek, méltó körülmények között; az ízléses, stílusos terek és berendezések megfelelőek az óvodapedagógiai munkához – tette hozzá a képviselő. Amint mondta: 812 millió forintos fejlesztés történt Gencs­apátiban a közelmúltban, ebből több mint 400 millió forint volt a pályázati támogatás és 338 millió forint a saját erő.

Gombos T. Bálint atya felszentelte és megáldotta a felújított, korszerűsített óvodát, majd a gyerekek betáncolták a teret. Óriási bulit csaptak, aminek hatására dr. Gutay Zoltán, a kivitelező cég vezetője úgy adta át az ajándék televíziót: sajnálja, hogy neki ez az óvónői kar nem tanított be semmit, és ha még egyszer óvodát építenek, ő is szeretne majd az átadáson táncolni.

Bodorkós Ferenc polgármester további két tévét ajándékozott az óvodának, amelynek régi vezetője, Gáspár Mihályné is elmondta jókívánságait a további munkához.

Forrás: vaol.hu
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

More in Ágh Péter, Bodorkós Ferenc, Gencsapáti, Majthényi László, óvoda, TOP
Close