full screen background image
Search
2018. szeptember 25. kedd -
  • :
  • :

Megújult a Mátrafüred és Abasár közötti összekötő út

Megújult a Mátrafüred és Abasár közötti összekötő út

2016.12.20. Megújult Heves megyében a 2419-es jelű, Mátrafüred-Abasár összekötő út; a beruházás 361 millió forintba került – közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kedden az MTI-vel.

A beruházás a mátrafüredi 24. számú főúti csomóponttól az abasári 2416. jelű főúti csatlakozásig tartó 4,5 kilométeres útszakaszt érintette. A Magyar Közút két rétegben épített aszfaltburkolatot és több helyen kicserélte a pályaszerkezetet. Helyreállították az útcsatlakozásokat és a megállóhelyeket, kitisztították az árkokat és az átereszeket, felújították az útszakaszhoz tartozó 4 hidat. A forgalombiztonság érdekében tartós burkolati jeleket festettek fel, kicserélték a közlekedési táblákat és az acél szalagkorlátokat.

A beruházás során 27 ezer négyzetméter útfelület újult meg, az útszakaszba 6500 tonna aszfalt kopóréteget építettek. A Magyar Közút Heves megyében 3,8 milliárd forintból több mint 38 kilométernyi főúti szakaszt, országszerte pedig 69 milliárd forintból 444 kilométer főúti és 119 kilométer mellékúti szakaszt újít föl.

MTI

* A kép illusztráció
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

More in Heves megye, pénzügyek
Close