full screen background image
Search
2020. május 28. csütörtök -
  • :
  • :

Megújult a kartali Játéksziget óvoda

Megújult a kartali Játéksziget óvoda

2019.09.06. Több mint 7 milliárd forintot nyert el 40 Pest megyei önkormányzat óvodák építésére és felújítására a Pest megyei kompenzációs alapból 2018 áprilisában.

A pályázat célja a Pest megye területén található, férőhelyhiánnyal küzdő vagy elavult, esetleg leromlott műszaki állapotban lévő önkormányzati tulajdonú óvodák fejlesztése, megújítása és a szolgáltatások minőségének javítása volt. A támogatásnak köszönhetően 742 új óvodai férőhely létesül 1697 négyzetméteren és 4041 férőhely újul meg, összesen közel 4800 óvodai férőhelyet érint a fejlesztés. Ezen felül 26 óvodai tornaterem/tornaszoba építése vagy felújítása és 34 óvodai udvar fejlesztése is megvalósul a támogatás segítségével.

A pályázat egyik nyertese Kartal Község Önkormányzata volt, amely a Játéksziget Óvoda fejlesztése és eszközbeszerzése projektjével 86 millió forint értékű vissza nem térítendő támogatásban részesült.

A kívül-belül megújult óvodában utcai parkolót, járdát és gazdasági bejáratot és kerti zuhanyzót is kialakítottak és felújították a riasztórendszert. Az épület belül új burkolatot kapott, megtörtént a fűtés korszerűsítése és a nyílászárók cseréje, korszerűsítették a vizesblokkokat. Új óvodai eszközöket szereztek be (gyermek ágyak, székek, asztalok) és a meglévő kültéri játékok felújították.

Az ünnepélyes átadásra szeptember 5-én került sor, ahol Szabó István, a Pest Megyei Közgyűlés elnöke úgy fogalmazott: “az óvodákat, bölcsődéket a gyerekeinknek, az unokáinknak építjük, hiszen számunkra ők jelentik a jövőt. Pest megyében egyre több gyerek születik – a megyék közül egyedüliként -, így nem is lehet kérdés, hogy a családok támogatása az egyik legfontosabb szempont a pályázatok kiírásánál.”

Pest megyében jelenleg 81 településen épül óvoda/bölcsőde.

Forrás: Pest Megyei Önkormányzat
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

More in bölcsőde, Kartal, óvoda, Pest megye
Close