full screen background image
Search
2020. április 4. szombat -
  • :
  • :

Megújult a 31-es főút csaknem három kilométeres szakasza Tápiószecsőn

Megújult a 31-es főút csaknem három kilométeres szakasza Tápiószecsőn

2018.08.24. Megújult a 31-es főút majdnem 3 kilométeres szakasza Tápiószecsőn, az 548 millió forint költségvetési forrás felhasználásával elkészült beruházást pénteken adták át.

Mosóczi László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkára az útátadó ünnepségen azt hangsúlyozta, hogy az utak műszaki állapota alapvetően befolyásolja a környezetében élők gazdasági lehetőségeit, versenyképességét és életlehetőségeit.

Felidézte, hogy a kormány 2016-ban elindította a komplex útfelújítási programot, amelynek keretében országosan 69 milliárd forint hazai forrásból 562 kilométer főút és mellékút újulhatott meg az első évben. Jelezte, hogy az útfelújítási program 2017-ben és 2018-ban további 106 milliárd forintos keretösszeggel folytatódik, amiből országszerte 850 kilométer mellékút, főút és gyorsforgalmi út felújítása készülhet el.

Mosóczi László kitért arra, hogy Pest megyében jelenleg 45 kilométernyi útszakaszon folynak felújítások, ezek összértéke meghaladja az ötmilliárd forintot. Az idei fejlesztések első szakaszaként készült el a 31-es főút most átadott, közel három kilométeres szakasza.

A közlekedéspolitikai államtitkár tájékoztatott arról, hogy a 2016-ban megkötött közhasznúsági szerződés alapján 2020-ig a kormány összesen 400 milliárd forint költségvetési forrást biztosít a Magyar Közút Nonprofit Zrt. számára, hogy a cég kiszámíthatóbban tudja feladatait ellátni.

Czerván György, a térség fideszes országgyűlési képviselője arról beszélt, hogy a Tápiómente környezetében élők számára a 31-es főút a legfontosabb közlekedési útvonal, az ingázók nagy része ezen keresztül közelíti meg a fővárost.

Szilvai József Attila, a beruházó Magyar Közút Nonprofit Zrt. vezérigazgatója ismertette, hogy a felújítás során teljes szélességében megújult a burkolat, a pályaszerkezetet megerősítették, és két réteg aszfalt került az útszakaszra. Egyebek között megújult a padka, és helyreállították a kétoldali vízelvezető árkokat is. Tápiószecső-Magdolnatelepen a buszmegállópárhoz peront építettek, a további buszmegállók pedig bazaltbeton pályaszerkezetet kaptak – fűzte hozzá a vezérigazgató.

Bata József, Tápiószecső polgármestere a rendezvény végén emlékplaketteket adott át a felújításban résztvevőknek.

A képen: Bata József, Tápiószecső polgármestere, Czerván György fideszes országgyűlési képviselő, Mosóczi László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkára, Szilvai József Attila, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. vezérigazgatója és Szabó István, Pest Megye Közgyűlésének elnöke (b-j) átadja a 31-es számú főút, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásában megújult 2840 méteres szakaszát Tápiószecsőn 2018. augusztus 24-én. MTI Fotó: Illyés Tibor

MTI
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

More in Bata József, Czerván György, Mosóczi László, Pest megye, Szilvai József Attila, Tápiószecső
Close