full screen background image
Search
2020. október 30. péntek -
  • :
  • :

Megújulnak Kosd utcái

Megújulnak Kosd utcái

2020.08.15. Kosd Község Önkormányzata 159,78 millió forint támogatási összegben részesült az „önkormányzati tulajdonú belterületi utak szilárd burkolattal történő kiépítésének, felújításának és korszerűsítésének támogatása gazdaságfejlesztési céllal pest megye területén” című pályázat keretében, így megújulhat a település négy utcája (Szent István, Agárdi, Rákóczi, Mikszáth).

A projekt keretében összesen négy meglévő szilárd burkolatú út felújítását és kiegészítő tevékenységeket valósítják meg: csapadékvíz elvezetés fejlesztése, kerékpártámaszok és tárolók elhelyezése, közlekedési táblák cseréje/számának bővítése, zöldterület növelése, fák ültetése, közlekedésbiztonsági fejlesztések. A fejlesztéssel érintett utcákon az önkormányzat a szennyvíz, gáz és víz közüzemi infrastruktúrát már kiépítette. A érintett utcák feltöredezettek, régi aszfaltburkolattal rendelkeznek, az utak mindegyike az 1970-as évek elején készült, amely óta jelentősebb felújítások nem történtek. A településen a legnagyobb problémát a szilárd burkolatú utak és a hozzájuk kapcsolódó járda korszerűtlen, leromlott műszaki állapota jelenti, amely alapján a projekt valós lakossági igényt elégít ki.

A projekt kezdésének dátuma: 2019.11.22.
A projekt befejezésének tervezett dátuma: 2020.04.30.

A támogató neve: Pénzügyminisztérium

A támogatás forrása: Pest megye Területfejlesztési Koncepciója 2014-2030 és Pest megye Területfejlesztési Programja 2014-2020 megvalósításához nyújtott célzott pénzügyi költségvetési támogatás a Pest megyei fejlesztések előirányzatból.

Forrás: www.pestmegye.hu
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

More in Kosd, Pest megye
Close