full screen background image
Search
2020. szeptember 20. vasárnap -
  • :
  • :

Megkezdődtek az értéktár vetélkedő középdöntői Pest megyében

Megkezdődtek az értéktár vetélkedő középdöntői Pest megyében

2019.02.12. A nemzeti értékek megőrzésére és gondozására Pest Megye Önkormányzata nagy hangsúlyt fektet, ezért a megismertetésük és népszerűsítésük céljából ismét vetélkedőt szervez.

A verseny célja, hogy a fiatalabb korosztály tagjaival is jobban megismertessük a magyar kultúra értékeit, bevonjuk őket az értékgyűjtésbe, bízva abban, hogy ezzel erősödik az identitástudatuk, hagyományőrzéshez való viszonyuk, valamint megtapasztalják a közösségi munka örömeit. A vetélkedő keretében a Pest Megyei Értéktárban nyilvántartott egyes nemzeti értékek kapcsán megszerzett tudást tesszük próbára.

Az online kitöltött tesztek és a bemutatkozók elkészítése után három helyszínen zajlanak a középdöntők. Az első helyszín Cegléd volt, ahol 7 csapat vett részt a vetélkedőn. A legjobban a jászkarajenői és dánszentmiklósi diákok teljesítettek, így ők a megyei döntőbe jutottak.

A másik két középdöntőre Törökbálinton (02.16.) és Dunakeszin (02.23.) kerül sor, amit a megyei döntő követ márciusban, a Megyeházán.

Az első három helyezést elérő csapatok elektronikai eszköz vásárlására szóló utalványt kapnak 250.000 forint összértékben.

Forrás: Pest Megyei Önkormányzat
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

More in értéktár, iskolások, Pest megye, verseny
Close