full screen background image
Search
2019. március 21. csütörtök -
  • :
  • :

Megkezdődött Szegeden az Odessza városrész rehabilitációja

Megkezdődött Szegeden az Odessza városrész rehabilitációja

2018.04.04. Megkezdődött a szegedi Odessza városrész köztereinek, közösségi tereinek és zöldterületeinek rehabilitációja, az önkormányzat mintegy 820 millió forintos uniós támogatást kapott a beruházásra a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében – tájékoztatta a projektet koordináló Szeged Pólus Nkft. szerdán az MTI-t.

A közlemény szerint a kivitelezési munkákat a közbeszerzési eljárás nyerteseként a HPQ Plus Kft. és az Alapközmű Kft. alkotta konzorcium végzi. A város legrégebbi lakótelepén 2019 tavaszára új zöldterületeket alakítanak ki és a régi park is megújul. Olyan rendszert telepítenek, amely az egész park öntözését biztosítja majd.

Az aktív kikapcsolódást segítő fejlesztésként bővülnek és megszépülnek a sétányok, a játszóterek, a sportpályák, és kültéri fitneszpálya is épül. Megújítják továbbá a helyi kispiacot.

A zöldfelületek jobb elérhetősége érdekében új járdákat és gyalogátkelőhelyeket hoznak létre, valamint akadálymentesítik az autóbuszmegállókat, kerékpártárolót telepítenek és korszerűsítik a világítást. Új tanösvény mutatja majd be a környék természeti és helyi értékeit – áll a közleményben.

Fotó: csamborgo.wordpress.com

MTI
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

More in Csongrád megye, Szeged
Close