full screen background image
Search
2020. augusztus 9. vasárnap -
  • :
  • :

Megalakult a Csongrád Megyei Közgyűlés

Megalakult a Csongrád Megyei Közgyűlés

2019.10.30. A 2019. október 13-i önkormányzati választásokat követően október 30-án megtartotta alakuló ülését a Csongrád Megyei Közgyűlés.

Az ülés kezdetén dr. Juhász Tünde kormánymegbízott asszony köszöntötte a résztvevőket, a megválasztott képviselőknek gratulált, egyben felhívta figyelmüket munkájuk felelőségére. A dr. Pető Zsolt, a Területi Választási Bizottság elnöke ismertette a megyei önkormányzati választás eredményét, mely szerint a FIDESZ-KDNP 12, az MSZP 2, a Mi Hazánk 2, a Jobbik 2, a DK 1, míg a Momentum 1 mandátumot szerzett a közgyűlésben.

Az eskütételt követően a képviselők átvették megbízólevelüket a TVB elnökétől. A vonatkozó jogszabályoknak megfelelően ezt követően tiktakos szavazással választotta meg elnökét a Közgyűlés. A szavazás eredményeként Gémes László (FIDESZ-KDNP) lett a Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke.

Az elnöki eskütételt követően Gémes László átvette az ülés vezetését a korelnök Magyar Annától, és ezt követően már az újonnan választott elnök javaslatairól döntött a Közgyűlés. Ezek között elsőként az alelnökök személyéről. Csáki Béla és dr. Polner Eörs főállású, míg Magyar Anna társadalmi megbízatású alelnökként fogja segíteni a Közgyűlés elnökének munkáját.

A korábbi ciklushoz hasonlóan három tanácsnokot is kinevezett a testület: Ádók János kulturális és sport ügyekért felelős, Nógrádi Zoltán külgazdasági, míg Kormányos Sándor mezőgazdasági ügyekért felelős tanácsnokként fog dolgozni. A Közgyűlés döntött még a bizottságok személyi összetételéről, illetve arról, hogy a következő rendes ülését november 29-én tartja.

Forrás: Csongrád Megyei Önkormányzat
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

More in Csongrád-Csanád megye, Gémes László, közgyűlés, önkormányzat, Szeged
Close