full screen background image
Search
2020. augusztus 15. szombat -
  • :
  • :

Még több és nagyobb szelektív hulladékgyűjtő edények a Tisza-tónál

Még több és nagyobb szelektív hulladékgyűjtő edények a Tisza-tónál

2017.06.16. Összesen már 24 helyen érhető el 24 szelektív hulladékgyűjtő edény a tó leglátogatottabb kikötőiben, szabadvízi strandjain, horgászhelyein a Tiszta tó a Tisza-tó projektnek köszönhetően. Valamint nevet keres a vízitündér, a tó pár napja debütált kabalafigurája. Erről a két témáról tartott ma sajtótájékoztatót Kovács Sándor, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés és a Tisza-tó Térségi Fejlesztési Tanács elnök Tiszafüreden Újvári Imre, a település polgármestere társaságában.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat és Hivatala tavaly indította útjára a Földművelésügyi Minisztérium támogatásával a Tiszta tó a Tisza tó projektet, melynek 2.üteme június 30-ig tart. Az elmúlt hetekben több sikeres programot rendeztünk meg a környezettudatos magatartást és gondolkodást erősítve, s van már Zöld Nagykövete is a Tisza-tónak – mondta el Kovács Sándor.

A mai nappal pedig tovább bővül a tó körül azoknak a helyeknek a száma, ahol szelektív hulladékgyűjtő edényekbe lehet gyűjteni a szemetet, több mint 20 helyen. Ebből 6 helyszínen már nemcsak a szokásos 120 literes edényzet, hanem jóval nagyobb, 1100 literes gyűjtőedénybe lehet dobni a hulladékot, melynek elszállítását természetesen a projekt keretében biztosítjuk minimum havonta egyszer. Örmmel jelentem be továbbá, hogy a mai nappal a nemrégen bemutatott Tisza-tó kabalafigurának, a tótündérnek meghirdetjük a névadó pályázatát – tette hozzá Kovács Sándor.

Újvári Imre, Tiszafüred polgármestere elmondta, hogy örömmel állnak minden olyan kezdeményezés mellé, amely a környezet megóvását, tisztán tartását segíti.

Forrás/fotó: Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

More in hulladék, Jász-Nagykun-Szolnok megye, Kovács Sándor, Tisza, Tisza-tó
Close