full screen background image
Search
2020. október 21. szerda -
  • :
  • :

Másfél évtizedes átfogó fejlesztések a Pilisi Parkerdőben

Másfél évtizedes átfogó fejlesztések a Pilisi Parkerdőben

2016.09.30. Ünnepélyesen felavatták a Szentendrei Erdészet új épületét, a Pilisi Parkerdőnél másfél évtizede zajló felújtás, az erdőgazdálkodáshoz kapcsolódó infrastrukturális, természetvédelmi és turisztikai beruházások összköltségvetése meghaladta az 1,5 milliárd forintot – közölte a társaság az MTI-vel.

A felújított és az új turistaházak, az új kilátók, a rendbe hozott és kibővített turistaút-hálózat, vagy az idén átadott Pilis Bike erdei kerékpáros úthálózat a Pilisi Parkerdő közjólétet és turizmust gyarapító beruházásai.

Ezekkel a sokak által ismert és használt fejlesztésekkel párhuzamosan azonban a Parkerdő következesen, lépésről lépésre újítja meg és bővíti szűkebb szakmai tevékenysége, az erdőgazdálkodás és a természetvédelem magas színvonalú ellátásához szükséges feltétel- és eszközrendszert. Az átfogó munka során többek között a Parkerdő valamennyi erdészetének épülete is megújult.

E sort zárta a Szentendrei Erdészet, amelynek korábbi irodája Szentendre történelmi belvárosában, a római kőtár közvetlen környezetében helyezkedett el. Az avató ünnepségen Bitay Márton Örs állami földekért felelős államtitkár, Tarnai Richárd Pest megyei kormánymegbízott, és Zambó Péter, a Pilisi Parkerdő Zrt. vezérigazgatója mondott köszöntőbeszédet.

A közlemény idézi Zambó Pétert, aki beszédében hangsúlyozta: a Pilisi Parkerdőgazdaság közjóléti és turisztikai eredményeit sokan ismerik, és a visszajelzések alapján szeretik is, hiszen a turistaházak teltházasak, és évi több mint 20 millió látogató fordul meg turista- és kerékpáros útjainkon.

A társaság által gondozott erdők javarészt jó állapotúak és egészségesek, miközben egy kétmilliós nagyváros és agglomerációjának terhelését, valamint a klímaváltozás hatásait kell elviselni. Mindehhez az elhasználódott és elavult erdei infrastruktúra folyamatos megújítására is szükség van: többek között 520 millió forintból újították fel az erdőgazdaság területén lévő utakat, 200 millió forintot pedig az erdész szakembereknek szánt szolgálati lakások felújítására fordított a Parkerdő – áll a közleményben.

MTI

A képen: A Szentendrei Erdészet új épülete a Szentendréhez közeli Anna-völgyben az átadás napján, 2016. szeptember 30-án. MTI Fotó: Kovács Attila
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

More in fejlesztés, Pest megye
Close