full screen background image
Search
2020. október 25. vasárnap -
  • :
  • :

Az üldöztetést mutatja be a tárlat Máriapócson

Az üldöztetést mutatja be a tárlat Máriapócson

2016.május.10. A Görögkatolikus Egyház üldöztetését mutatja be a „25 éve szabadon” címmel megnyílt kiállítás Máriapócson.

A tárlat a kárpátaljai Görögkatolikus Egyház üldöztetését mutatja be, emléket állítva azoknak a híveknek és papoknak, akik megtagadták az ortodox egyházba olvadást.

Seszták Oszkár, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés elnöke beszédében kiemelte, hogy a kiállítás nemcsak az egyház, hanem a magyarság üldöztetett nemzetrészének, ennek a közösségnek feltámadásáról is szól az elnyomás évei után. A vértanúk vére és az üldöztetés alatt állók szenvedése nem volt hiábavaló: erről is szól ez a nap.

Seszták Oszkár felhívta a figyelmet, hogy további cselekvésre ösztönözzön minket ez az újjászületés, nemcsak anyagi értelemben, hanem lelki, szellemi, kulturális értelemben is, mert ez a kulturális és hitbéli örökség és kötelék köt össze minket a Kárpátalján élőkkel. Beszéde végén méltatta a Máriapócson nem régiben befejeződött beruházásokat, melyek közül jó néhány a Görögkatolikus Metropólia jóvoltából, de egész Máriapócs város ékességére fog szolgálni.

A fotón Seszták Oszkár, a megyei közgyűlés elnöke.

Forrás/fotó: www.nyirgorkat.hu
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

More in kiállítás, Seszták Oszkár, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye
Close