full screen background image
Search
2020. július 3. péntek -
  • :
  • :

Magyar Falu Program – Gyopáros: 1,5 milliárd jut szolgálati lakásokra

Magyar Falu Program – Gyopáros: 1,5 milliárd jut szolgálati lakásokra

2019.09.24. A Magyar Falu Program keretében 1,5 milliárd forintot használhatnak fel a kistelepülések szolgálati lakások kialakítására, felújítására – jelentette be a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos kedden sajtótájékoztatón, Budapesten.

Gyopáros Alpár közölte: a pénzt az ötezer lakosnál alacsonyabb lélekszámú települések pedagógusok, bölcsődei gondozók, rendőrök, orvosok, védőnők, önkormányzati jegyzők, illetve pénzügyi dolgozók elhelyezésére szolgáló lakások kialakítására fordíthatják.

A pályázat beadásának határideje október 24., egy-egy település maximum 30 millió forintot nyerhet el és az összeg kifizetése még az idén megtörténik – tette hozzá a politikus.

Elmondta: az elmúlt év decemberében meghirdetett, 150 milliárd forint összértékű Magyar Falu Program keretében 15 pályázati kiírás jelent meg, vagyis a most meghirdetett az utolsó.

A jogosult települések több mint tízezer pályázatot nyújtottak be a különböző tenderekre, a program népszerűségét jelzi, hogy a falvak 96 százaléka élt a lehetőséggel. Ez egyben azt is mutatja, hogy a programot a községek valós igényei mentén hirdette meg a kormányzat – tette hozzá a kormánybiztos.

A program legfőbb célja a kistelepülések népességmegtartó erejének erősítése, a fiatalok helyben maradásának ösztönzése – mondta Gyopáros Alpár.

MTI
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

More in Gyopáros Alpár, Magyar Falvak Program, Magyarország
Close