full screen background image
Search
2018. december 11. kedd -
  • :
  • :

Ma kezdődik a második Bőköz Fesztivál az Ormánságban

Ma kezdődik a második Bőköz Fesztivál az Ormánságban

2017.08.25. Száztíz programmal várja látogatóit mától vásárnapig a második Bőköz Fesztivál a dél-baranyai Ormánságban.

A kezdeményezés az ormánsági tájegység kulturális értékeire, építészeti kincseire, népművészetére és gasztronómiájára hívja fel a figyelmet. A fesztiválnak alapvetően Kémes, Szaporca és Tésenfa települések adnak otthont, de három kistelepülésen – Kóróson, Drávacsepelyen és Drávacsehiben – is lesz egy-egy komolyzenei koncert.

A szervezők különleges helyszíneken – köztük a szaporcai Ős-Dráva Látogatóközpontban is – várják a fesztiválra kilátogatókat. Az idei díszvendég az Ormánság szülötte, a decemberben 70. életévébe lépő Szatyor Győző szobrászművész, akinek három kiállítása is nyílik a fesztiválon.

A rendezvényeken fellép többek között Varnus Xavér, a Boban Markovic Orkestar, a Besh o’droM, Szirtes Edina Mókus, a Kaláka, a Hagyományok Háza és Pápai Joci zenekarával.

Fiatal dzsesszzenészek szekérrel várják a közönséget, a fővárosi Nemzeti Színház ifjú művészei – Vidnyánszky Attila rendezésében – a szaporcai Hétöles tónál adják elő a János vitézt, Érdi Tamás zongoraművész pedig koncertet ad.

Kiállítással és folyamatos vetítéssel jelentkezik Szaporcán a Cseh Tamás Archívum, a gyerekek szórakoztatásáról bábszínház, játszóudvar gondoskodik.

Fotó: Facebook.com – Bőköz Fesztivál

MTI
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

More in Baranya megye, fesztivál, koncert, Ormánság, program
Close