full screen background image
Search
2020. február 25. kedd -
  • :
  • :

Lezárult a fejlesztési folyamatok módszertani megalapozása

Lezárult a fejlesztési folyamatok módszertani megalapozása

2015. december 17. Somogy megye nyolc járásközpontjában tartottak előadásokat szakemberek a területi tervezési és projektfejlesztési feladatokkal kapcsolatban az érintett önkormányzati vezetők és fejlesztéssel foglalkozó munkatársaik, valamint intézményvezetők számára az elmúlt napokban – hangzott el a kaposvári Vármegyeházán csütörtökön megtartott rendezvényen.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által a 2014-20-as időszak megyei fejlesztéseinek előkészítésére és összehangolására kiírt pályázat megvalósítása során lezajlott a megyei területi tervezési és projektfejlesztési folyamatok módszertani megalapozása. Külön vizsgálták a megyei területfejlesztési koncepció és projektkataszter uniós fejlesztési elképzelésekkel kapcsolatos összhangját, és szó esett a támogatott fejlesztési területekről valamint a várható pályázati felhívások rendszeréről is.

A TÁMOP 7.2.1-11/K jelzésű projekt keretében lezajlott képzések és tájékoztató rendezvények során megtörtént a megyei tervezési-fejlesztési módszertan széleskörű bemutatása, ismertetése, valamint annak bevezetésével összefüggő koordinációs feladatok ellátása is. Ezen belül kiemelt feladatként szerepelt a projektgazda megyei önkormányzat szerepvállalását igénylő szakmai feladatok koordinációja, valamint a döntés előkészítési feladatok ellátása. A projekt részét képezte a felülvizsgált partnerségi tervnek megfelelő megyei tervegyeztetés fórumainak kialakítása és együttműködési hálózat építése.

Emellett szó esett a megyei fejlesztések kommunikációjának támogatásáról, valamint az általános projektmenedzsment feladatok ellátásáról is. A projekt további részeként a térségi szereplők naprakész pályázati információkkal való ellátása érdekében, valamint a projekt eredményeinek széleskörű megismertetésének biztosítására hamarosan infokommunikációs rendszert fognak kiépíteni.

Forrás: som-onkorm.hu
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

More in előadás, Kaposvár, önkormányzat, Somogy megye
Close