full screen background image
Search
2021. január 21. csütörtök -
  • :
  • :

Letette esküjét Ujvári Imre, a megyei közgyűlés új tagja!

Letette esküjét Ujvári Imre, a megyei közgyűlés új tagja!

2020.07.29. Soron kívüli ülést tartotta kedden a Megyeházán a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés. Az ülés elején esküt tett Ujvári Imre (FIDESZ-KDNP), aki mostantól a Dobos László halála miatt megüresedett képviselői helyet tölti be. A képviselők tárgyaltak a JNSZ 2030 c. dokumentumról, amely a megye következő tíz évre tervezett fejlesztéseit tartalmazza.

A hét elején megbízólevelének átvétele után Ujvári Imre – a megyei közgyűlés korábbi külső bizottsági tagja, Tiszafüred város polgármestere – letette képviselői esküjét, munkájához a megyei közgyűlés nevében kívánt jó munkát Hubai Imre, a testület elnöke. Ezt követően Ujvári Imrét egyhangúlag a Tervezési és Monitoring Bizottság elnökévé, és Hubai Imrével együtt a Tisza-tó Térségi Fejlesztési Tanács megyei delegáltjává választották.

Külső bizottsági tagságról is döntöttek a képviselők , a Pénzügyi és Területfejlesztési Bizottságba egyhangúan támogatták Nagyné László Erzsébet megválasztását. A közgazdász végzettségű Nagyné László Erzsébet bemutatkozásakor elmondta, hogy 8 éve a karcagi Kátai Gábor Kórház főigazgatója, és Karcag Város Önkormányzatának egyéni önkormányzati képviselője.

Jász-Nagykun-Szolnok megye 2030-ig szóló fejlesztési elképzeléseit tartalmazó JNSZM 2030 c. dokumentum is a közgyűlés napirendjén szerepelt. Az anyag a 2021-2027-es uniós ciklus kereteit és a megye települési önkormányzatainak elképzeléseit is figyelembe véve tervezi meg a térség fejlesztési irányait a következők szerint:

  • Növekvő versenyképesség: elérhetőség javítása – kiemelten az M4 továbbépítése –, bővülő hozzáadott érték előállítás, növekedési zóna szervezése, megyeszékhely és a tiszántúli térségek gazdasági súlyának emelése.
  • Népességmegtartás – társadalmi felzárkózás: foglalkoztatás differenciált bővítése, népesség egészségi állapotának és képzettségének javítása, felsőfokú oktatás fejlesztése.
  • Kedvező állapotú környezet: tájkonform mezőgazdaság- és turizmusfejlesztés, megújuló energiák alkalmazása, klímavédelmi intézkedések.
  • Vonzó-élhető települések: átfogó településfejlesztés a helyi közösségek bevonásával.
  • Kiegyenlítettebb térszerkezet: településközi munkamegosztás elmélyítése, Tisza-tavi turisztikai térség kiemelt kezelése.

A dokumentum 1,411 mrd Ft összegben tartalmaz fejlesztési javaslatokat.

Forrás: Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

More in Hubai Imre, Jász-Nagykun-Szolnok megye, közgyűlés, önkormányzat
Close