full screen background image
Search
2019. április 23. kedd -
  • :
  • :

Lengyel zászló magyar szélben – ünnepélyes ceremónia a kecskeméti megyeháza előtt

Lengyel zászló magyar szélben – ünnepélyes ceremónia a kecskeméti megyeháza előtt

2018.11.09. Idén ünnepli 100. születésnapját Lengyelország, mely 1918-ban nyerte vissza államiságát az első világháború lezárultával. A jeles évfordulóra, valamint a két ország közötti, világtörténelmi léptékben is páratlanul szoros barátságra november 9-én, 10 órakor a kecskeméti megyeháza előtt a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat is méltón megemlékezett. Ünnepélyes zászlófelvonással adtuk jelét tiszteletünknek és ünnepeltünk együtt lélekben Lengyelország nemzetével.

A rendezvényt megtisztelte jelenlétével Małgorzata Radwan-Vass konzul asszony, a Lengyel Köztársaság Budapesti Nagykövetségének Politikai-Közgazdasági Osztálya vezetője, aki rövid beszédében rámutatott november 11. fontosságra, amikor a lengyelek visszaszerezték hazájukat, otthonukat, függetlenségüket. A lengyel zászló magyar földön való lobogása a függetlenség és szabadság, valamint az ezeréves lengyel-magyar barátság jelképe is egyben.

Nemzete nevében köszönetét fejezte ki a megyei önkormányzat gesztusáért és elmondta: „nincs még veszve Lengyelország, amíg mi élünk és amíg magyar barátaink vannak”.

„Lengyel-magyar két jó barát, együtt harcol s issza borát” – ezzel az idézettel kezdte ünnepi beszédét Rideg László, a megyei közgyűlés elnöke és ugyancsak hangsúlyozta: mióta világ a világ a lengyelek mindig közelebb álltak hozzánk, mint más országok lakói. Ezt követően a két nemzet barátságának főbb mérföldköveiről és a történelmi összefonódásokról számolt be a megyei elnök a hallgatóságnak. Az ünnepélyes ceremóniát a lobogó lengyel Himnusz hangjaira való felvonása zárta.

Forrás/fotó: Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

More in Bács-Kiskun megye, Kecskemét, Lengyelország, önkormányzat
Close