full screen background image
Search
2019. december 6. péntek -
  • :
  • :

Közművelődési szakemberek képzése

Közművelődési szakemberek képzése

2019.06.14. A közművelődési szakmának presztízst kívánnak adni, ezért a feladatellátáshoz minimum középfokú végzettség szükséges. Az első egyéves közművelődési- és közönségkapcsolati szakember-képzés befejeződött, szerdán adták át a bizonyítványokat a Vas Megyei Megyeházán. A végzetteket Majthényi László, a Vas Megyei Közgyűlés elnöke köszöntötte.

Az első csoportban 28-an tettek sikeres vizsgát. Az egész régióból érkeztek olyanok, akik jellemzően már most is a közművelődés területén dolgoznak. Vas megyéből volt a kurzusnak résztvevője Bőből, Oszkóból, Őriszentpéterről, Vépről, Szelestéről, Séből, Olaszfáról, Vasszécsenyből, de két városból, Vasvárról és Körmendről is. 2017 óta kötelező az alapszintű közművelődés a településeken, a személyi feltételek biztosítására 2021-ig kaptak haladékot. Ehhez szervez képzéseket az NMI Művelődési Intézet Nonprofit Közhasznú Kft.

2021 nincs messze, nincs sok idejük a falvaknak, hogy beiskolázzák a jelenlegi dolgozóikat, vagy keressenek olyanokat, akik a képzés elvégzése után a közművelődési és az azzal járó adminisztrációs feladataikat ellátják. Az NMI Művelődési Intézet Vas Megyei Igazgatósága már szervezi a következő középfokú végzettséget nyújtó csoportot.

Forrás/fotó: Vas Megyei Önkormányzat
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

More in elismerések, Szombathely
Close