full screen background image
Search
2019. február 23. szombat -
  • :
  • :

Középpontban a foglalkoztatás

Középpontban a foglalkoztatás

2018.06.06. Amíg az önkormányzatoknak gondot okoz a közfoglalkoztatottak számának csökkenése, addig munkaügyi szempontból örömteli, mivel a cél, hogy el tudjanak helyezkedni a munkaerőpiacon – derült ki a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés csütörtöki ülésén.

Dr. Kovács János, megyei főjegyző ismertette a közgyűléssel az uniós adatvédelmi szabályozás (GDPR) bevezetésével járó legfontosabb változásokat. Török Dezső, a megyei közgyűlés elnöke bemutatta az előző nap Budapesten átvett Marketingaktív megye elismerő díjat és oklevelet, majd ismertette a legutóbbi közgyűlés óta történt legfontosabb eseményeket, amelyekről a www.baz.hu honlapon olvashatnak.

Az első napirendként a Miskolc-Kassa (Kosice) Régióért Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társasággal kapcsolatos tulajdonosi döntésekről tárgyaltak. Ezt követően a közgyűlés tudomásul vette a megyei szintű foglalkoztatási megállapodások, foglalkoztatási-gazdaságfejlesztési együttműködések megvalósulásának előrehaladásáról készült tájékoztatót.

Dr. Lukács Irén, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal főigazgatója a kormányhivatal tevékenységéről adott tájékoztatást. Szóbeli kiegészítésében kiemelte, hogy az elmúlt évben megerősítették a járási hivatalokat, a fogyasztóvédelmi tevékenység jelentős része is átkerült erre a szintre. Emlékeztetett rá, hogy legfontosabb terület a foglalkoztatáspolitika és a gazdaságfejlesztés. Kedvező tendencia, hogy közelítünk az országos átlaghoz mind a két területen, csökken a közfoglalkoztatás, s az a cél, hogy minél többen helyezkedjenek el a munkaerőpiacon. A hivatal munkáját magas színvonalúnak értékelte.

Több képviselő is hozzászólt az előterjesztéshez, amelyek elsősorban a lakosságcsökkenést és a közfoglalkoztatást érintették. Dr. Lukács Irén válaszában megköszönte a konstrukruktív észrevételeket, mert „a közös gondolkodás valamennyi állampolgár kötelessége.”.

Taskó József, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Borsod-Abaúj-Zemplén megyei elnöke két témában is érintett volt, előbb a kamara tevékenységéről, majd a megyében található piacok helyzetéről tartott tájékoztatót. Ujfalvi Lajos miskolci irodavezető a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. Észak-Magyarországi Regionális Területi Iroda Miskolci Irodájának munkájáról tájékoztatta a közgyűlést.

Az Egyebek napirend keretében Török Dezső bejelentette, hogy az idei Megyenap június 16-án Mezőkövesden a Kavicsos-tó és Szabadidőparkban lesz megrendezve, amire minden érdeklődőt szeretettel várnak. A részletes program elérhető honlapunkon a www.baz.hu- n.

A nap zárásaként közmeghallgatást tartott a megyei közgyűlés.

Forrás/fotó: Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

More in Borsod-Abaúj-Zemplén megye, dr. Kovács János, közgyűlés, önkormányzat
Close