full screen background image
Search
2020. április 5. vasárnap -
  • :
  • :

Középpontban a családok

Középpontban a családok

2019.04.11. Számtalan családnak jelent majd segítséget az az április első hetében megjelent felhívás, mely bölcsődei férőhelyek kialakítását és bővítését teszi lehetővé országos szinten és megyénkben is. Erről a kiemelkedő lehetőségről tartott sajtótájékoztatót a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat.

Április első hetében megjelent a TOP-1.4.1-19 Bölcsődei férőhelyek kialakítása, bővítése című felhívás, melynek fő célja a kisgyermekes szülők munkaerőpiacra történő visszatérésének elősegítése a gyermekellátási szolgáltatások fejlesztésével.

„Az új férőhelyek kialakítása és a bölcsődék modernizálása igen nagy jelentőséggel bír számos település életében, azonban kiemelten fontosnak tartjuk, hogy a gyermekek legalább egy éves korukig otthonukban, szüleikkel nevelkedjenek, hiszen a személyiségfejlődés és a lelki egészség szempontjából ez az időszak az egyik legmeghatározóbb számukra.” – emelte ki beszédében Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke.

A felhívás keretében támogatható alaptevékenységek között található a már meglévő bölcsődék bővítése, valamint új bölcsődei intézmények létrehozása. Választhatóan lehet pályázni eszközbeszerzésre, megújuló energiaforrások kialakítására, udvar kialakítására, kerékpár-és babakocsi tárolók létesítésére, parkoló-férőhely és elektromos járművekhez szükséges töltő-infrastruktúra kiépítésére, valamint weboldal-és riasztó-rendszer fejlesztésére.

Horváth Gyula, a Bács-Kiskun Megyei Területfejlesztési Nonprofit Kft. ügyvezető helyettese lényeges elemként emelte ki, hogy jelen felhívás Bács-Kiskun megyei keretösszege több mint 1 milliárd Ft, vissza nem térítendő támogatás, s maximális mértéke az összes elszámolható költség 100 %-a.

Az előző években, a megyei TOP keretében térségünkben 21 bölcsőde felújítása kezdődött meg, melyek közül 8 intézményben már meg is valósultak a fejlesztések, ennek köszönhetően pedig ezek a bölcsődei épületek már vidám gyerekzsivajtól hangosak.

Forrás:
Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

More in Bács-Kiskun megye, bölcsőde, önkormányzat, pályázat
Close