full screen background image
Search
2020. március 29. vasárnap -
  • :
  • :

Közel tízezer diák kirándulását támogatta a Somogy Megyei Önkormányzat

Közel tízezer diák kirándulását támogatta a Somogy Megyei Önkormányzat

2019.04.24. Közel tízezer somogyi kisdiák osztálykirándulásához járult hozzá már a Somogy Megyei Önkormányzat a Szülőföldem Somogyország program keretében- közölte szerdai sajtótájékoztatóján Biró Norbert a barcsi Arany János Általános Iskolában.

A Somogy Megyei Közgyűlés elnöke kiemelte: 2011-től 2016-ig a Megyebál bevételéből azoknak az iskolásoknak juttattak fejenként ezer forintot, akik osztálykirándulásukat megyénkbe tervezték. Az elmúlt években rendkívül sikeres volt a Megyebál, így már harmadik alkalommal nem ezer, hanem 2 ezer forinttal tudtuk támogatni a diákok kirándulását.

A Szülőföldem Somogyország pályázat keretében a Balaton, a Dráva-mente és a Zselic térségébe kiránduló osztályok juthattak támogatáshoz. A kirándulások úti céljai bemutatták Somogy megye sokszínűségét, értékeink sokaságát, amelynek megismertetése és megőrzése fontos megyei feladat.A Szülőföldem Somogyország program keretében az első nyolc évben 8632 diák kirándulásához járult hozzá a Somogy Megyei Önkormányzat.

Idén ez a szám közel 10 ezerre, egészen pontosan 9864-re nőtt. 37 somogyi általános iskola 1232 diákja részesült mintegy 2.464.000,-Ft összegű hozzájárulásban.

Változatlanul népszerű úti cél a Balaton, Patca és Kaposvár. A Somogy Megyei Önkormányzat pozitívan ítéli meg az elmúlt évek folyamatait, örülünk, hogy ilyen sokan szeretnék megismerni szülőföldjüket, somogyi kincseinket, értékeinket. Ezért terveink szerint a jövőben is folytatjuk a Szülőföldem Somogyország programot – tette hozzá Biró Norbert.

Horváth Edit, az iskola igazgatója elmondta, hogy céljuk bemutatni szűkebb környezetük mellett a somogyi értékeket is, ezért pályáztak a programra, melyen négy éve rendszeresen részt vesznek.Az elmúlt években már jártak többek között Patcán és Kaposváron is, idén két alsótagozatos osztályuk kirándul a Balatonhoz, melyhez 100 ezer forintot nyertek a megyei önkormányzathoz. Ez az összeg fedezi a buszköltséget, és lehetőséget biztosít olyan rászoruló gyermekek utazásához is, akik egyébként nem tudnának eljutni a megye északi részére – mondta el az osztálykirándulásokat koordináló pedagógus, Peperő Edit.

Forrás: Somogy Megyei Önkormányzat
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

More in Bíró Norbert, iskolások, kirándulás, önkormányzat, pályázat
Close