full screen background image
Search
2019. augusztus 21. szerda -
  • :
  • :

Közel 60 millió forint támogatással fejlesztették a gerjeni egészségházat

Közel 60 millió forint támogatással fejlesztették a gerjeni egészségházat

2019.05.29. A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) 56,9 millió forintos támogatásának köszönhetően fejlesztették a gerjeni egészségházat. Az átadóünnepségen részt vett Süli János miniszter, a térség országgyűlési képviselője, valamint Ribányi József, a Tolna Megyei Közgyűlés alelnöke is.

Megújult, modern, családbarát épületbe költözik a háziorvos és a fogorvos Gerjenben. A település központjában működő védőnői szolgálat épületének átalakításával, korszerűsítésével lehetőség nyílt az egészségügyi alapellátások integrált, egy helyszínen történő működtetésére. Az átalakítás, felújítás és energetikai korszerűsítés mellett új orvosi és informatikai eszközök is beszerzésre kerültek.

Az átadó ünnepségen Romhányi Károly polgármester elmondta, hogy az egészségügyi alapellátások egy helyre költöztetése a neje ötlete volt, az önkormányzat pedig szerencsére hamarosan pályázati lehetőséget is talált annak megvalósítására.

Süli János tárca nélküli miniszter hangsúlyozta, hogy a kormány fontosnak tartja a kistelepülések fejlesztését, melynek meghatározó eleme a megfelelő színvonalú egészségügyi alapellátás biztosítása.

Ribányi József megyei alelnök kiemelte, hogy tenni kell a falvak lakosság-megtartó képességének növeléséért, az itteni fejlesztések előrevetítik, hogy Gerjen esetében ez hosszútávon biztosított lesz.

A TOP-4.1.1-15-TL1-2016-00020 azonosítószámú projekt a Széchenyi 2020 program keretében, az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetésének társfinanszírozásával valósult meg.

Forrás: Tolna Megyei Önkormányzat. Fotó: Ótós Réka
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

More in egészség, Gerjen, Ribányi József, Romhányi Károly, Süli János, Tolna megye
Close