full screen background image
Search
2019. január 22. kedd -
  • :
  • :

Közel 27 milliárd forintos TOP-forrásból fejlődhet Tolna megye

Közel 27 milliárd forintos TOP-forrásból fejlődhet Tolna megye

2018.02.09. A költségvetés elfogadásával nyitotta az évet a Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlése. Az ülés témái között szerepelt a megyei klímastratégia, marketing, a Pannon Európai Területi Társuláshoz történő csatlakozás, valamint a Kormány támogatása a nemzetközi színtéren történő érdekérvényesítő tevékenységében.

Több mint egy milliárd forintból gazdálkodik az idén a Tolna Megyei Önkormányzat. Az összeg – a működési és feladat-ellátási költségek mellett – magában foglalja a fejlesztések megvalósítását is.

A költségvetés mellett a testület elfogadta Tolna Megye Klímastratégiáját is, amelyet az elmúlt időszakban számos fórumon keresztül a lakosok is megismerhettek. Az így „társadalmasított” dokumentum a megye egészére vonatkozóan tartalmazza az éghajlatváltozásból adódó problémák megoldási javaslatait.

Az idei év fő feladata: kommunikálni az eredményeket, bemutatni az értékeket – áll a 2018-as marketing tervben. Míg az előző esztendő a megye új arculatának kialakítására helyezte a hangsúlyt, a jövőben már a – főként a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program – fejlesztések eredményeinek bemutatása a cél. A Tolna megyére jutó 27,55 milliárd forintos TOP forrás szinte teljes egészében elosztásra került, így a projektek megvalósításának nyomon követése válik elsődlegessé. A terv sorra veszi az elkövetkező időszak rendezvényeit, marketing eszközeit és kijelöli a nyilvánosság eléréséhez szükséges csatornákat.

A képviselők megszavazták: a Tolna Megyei Önkormányzat csatlakozik a Pannon Európai Területi Társuláshoz, amely számos fejlesztési lehetőséget hordoz magában, és elősegíti a társadalmi-gazdasági kohéziót.

Fotó: Ótós Réka

A Közgyűlés határozatot hozott arról, hogy támogatja Magyarország Kormányát a nemzetközi színtéren történő érdekérvényesítésben. A megye – a Kormányhoz hasonlóan – megkívánja őrizni mindazt, ami a magyar emberek szorgalmából és identitásából épült. Az elfogadott határozati javaslat szerint: az elmúlt időszakban hazánk sorsát és mindennapjait érintő kihívásokkal szembesültünk. A migrációs folyamatokból eredő, Európát és Magyarországot veszélyeztető terror kockázata minden kétséget kizáróan nemzeti üggyé vált.

A nemzetet alkotó egységeknek, az ország közösségeinek, így tehát a megyét képviselő közgyűléseknek is kötelességük kinyilvánítani véleményüket a kormány bevándorlással összefüggő politikáját illetően.

A megyei önkormányzat büszke Tolna megye értékeire, elsődlegesen tekint az itt élő emberekre. Örökségként tekint a vidék közös javaira, a magyar nyelvre és kultúrára, otthonként a településekre. A keresztény gyökerekre épít, a közösségek hagyományait tiszteli. Tolna megyét gyarapítani a magyar ifjúság tehetségével kívánja, s a fiatalokat a szülőföldön boldogulás lehetőségének megteremtésével segíti. Az itt élő emberek problémáinak megoldásán munkálkodik, és óvja a lakosokat az idegen kultúrákból eredő feszültségektől. E kívánalmak és célkitűzések megvalósulása érdekében fejezi ki támogatását a Kormány irányába.

Forrás: Tolna Megyei Önkormányzat. Fotó: Ótós Réka
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

More in fejlesztés, klímastratégia, közgyűlés, migráció, önkormányzat, Tolna megye
Close