full screen background image
Search
2018. december 15. szombat -
  • :
  • :

Közel 1,2 milliárdnyi újabb TOP-os forrásból fejlődik Dombóvár, Gerjen és Tamási

Közel 1,2 milliárdnyi újabb TOP-os forrásból fejlődik Dombóvár, Gerjen és Tamási

2017.12.21. A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) kapcsán ismét jó hírekkel szolgál a Tolna Megyei Önkormányzat – jelentette ki Fehérvári Tamás, a Közgyűlés elnöke. 396 millió forintból új óvodát és bölcsődét építenek Gerjenben, a városrehabilitációs fejlesztések pedig a megye két járásközpontját: Dombóvárt és Tamásit érintik.

Tamási „Budai városrészének”, azaz a Kinizsi utca – Honvéd utca – Hunyadi utca – Bajza utca közvetlen környékének rehabilitációjára kerülhet sor, hiszen a város 250 millió forint TOP forrást nyert. A leszakadással veszélyeztetett városrészen megjelenő társadalmi-fizikai-gazdasági problémák komplex kezelését tűzték ki célul. Eszközként a társadalmi integrációt és a lakófunkciók fejlesztését nevesíti a pályázat.

Dombóvár a „Mászlony”, a „Szigetsor-Vasút” és a „Kakasdomb-Erzsébet” elnevezésű városrészeit fejlesztheti 549 millióból. A több mint félmilliárdos összeg a kedvezőtlen
demográfiai helyzetet, az alacsony iskolázottságból és a tartós munkanélküliségből adódó problémákat oldhatja meg.

Fehérvári Tamás szerint karácsony idusán még inkább örömteli a hír, hogy a megye falvai és városai egyaránt gyarapodnak.

A képen Fehérvári Tamás. Fotó: Ótós Réka

Forrás: Tolna Megyei Önkormányzat
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

More in bölcsőde, Dombóvár, Fehérvári Tamás, Gerjen, óvoda, pályázat, Tamási, Tolna megye
Close