full screen background image
Search
2019. július 19. péntek -
  • :
  • :

Köszöntötték a Szakma Sztár Zala megyei döntőseit

Köszöntötték a Szakma Sztár Zala megyei döntőseit

2019.04.04. A Zala megyei Kamarák Házában köszöntötték a március közepén Budapesten lezajlott Szakma Kiváló Tanulója verseny és az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny zalai döntőseit, akik kiváló eredményeket értek el az összesen 232 résztvevővel lebonyolított országos megmérettetésen.

A sikeres diákokat és felkészítőiket köszöntötte Mazzag Ferenc, a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, aki hangsúlyozta, hogy a gyors ütemű technikai fejlődés mellett mindig lesz olyan tényező, amely nélkülözhetetlenné teszi az emberi tevékenységet, a komplex szakmai tudást, amire nagy szükség van.

Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke a tanulás fontosságáról, a versenyeken való eredmények eléréséről, mint maradandó közös értékekről szólt, valamint kitért arra, hogy a fogyatkozó gyereklétszám mellett a szakképzésben olyan ismeretszerzési módszerekre van szükség napjainkban, ami erőpróbát jelent mind a tanárnak, mind a diáknak. Ilyen körülmények között nagy érték visszaállítani a fizikai munka becsületét.

A Zalaegerszegi Szakképzési Centrum kancellárja Szabó Károly arról beszélt köszöntőjében, hogy mivel országunk nem bővelkedik természeti kincsekben, a felemelkedést a szakképzett munkaerő biztosítása és a vállalkozások garantálhatják.

A kiváló teljesítményt elismerő oklevelek és ajándékok átadását követően Bene Csaba, a Nagykanizsai Szakképzési Centrum kancellárja, a megyei közgyűlés alelnöke mondott pohárköszöntőt, felhívva a diákok figyelmét tudásuk folyamatos fejlesztésének szükségességére.

Forrás: Zala Megyei Önkormányzat. Fotó: Seres Péter
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

More in iskolások, Pácsonyi Imre, Zala megye
Close