full screen background image
Search
2020. szeptember 19. szombat -
  • :
  • :

Koppányszántó is fejlődik tovább

Koppányszántó is fejlődik tovább

2020.08.04. Koppányszántó központi épületét korszerűsítette az önkormányzat. A fejlesztésekről a cikkben található közlemények adnak részletes tájékoztatást.

FELÚJÍTOTT, ENERGETIKAILAG KORSZERŰ ÉPÜLETBE KÖLTÖZÖTT KOPPÁNYSZÁNTÓ ÖNKORMÁNYZATÁNAK HIVATALA

A település legfontosabb középülete szépült meg, mi több, energetikailag korszerűbbé is vált. 46 496 549 forint TOP (Terület- és Településfejlesztési Operatív Program) forrásnak köszönhető, hogy a jövőben lényegesen kevesebb kiadással – közel nulla energia felhasználásával – üzemeljen a hivatalnak, az orvosi rendelőnek, illetve védőnői szolgálatnak helyet adó épület.

A fejlesztés által egyaránt csökken a szén-dioxid, és az üvegházhatású gázok kibocsátása. Korszerűsítették a fűtési rendszert, napelemeket telepítettek, továbbá kiépült a fűtési-, víz- és csatornarendszer.

A fejlesztés mozgatórugója az energiahatékonyság megteremtése volt, amit bizonyít, hogy az ingatlant közel nulla energiaigényű épületté fejlesztették. Ehhez járult hozzá a nyílászárók cseréje, a külső falak, a padló, valamint a födém hőszigetelése, a gépészeti korszerűsítés, illetve napelem és napkollektor telepítése.

Fizikai és info-kommunikációs akadálymentesítést is magában foglalt a projekt. Ebben a tekintetben a bejárat és legalább egy mellékhelyiség vált elérhetővé valamennyi fogyatékos csoport számára. Többek között rámpa, korlát, vakvezető és jelzőkő burkolat segíti a komfortosságot.

A TOP-3.2.1-15-TL1-2016-00030 azonosítószámú projekt a Széchenyi 2020 program keretében, az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetésének társfinanszírozásával valósult meg.

ELKÉSZÜLT A HÁZIORVOSI RENDELŐ ÉS VÉDŐNŐI TANÁCSADÓ KOPPÁNYSZÁNTÓN

TOP (Terület és Településfejlesztési Operatív Program) projekt keretében fejlesztette a helyhatóság Koppányszántó egészségügyi alapellátó-rendszerét. Az infrastrukturális feltételek javításával immár megfelelő módon szolgálja a település lakóit mind a háziorvosi rendelő, mind a védőnői szolgálat. 25 millió forint pályázati forrásból gazdálkodott az önkormányzat.

Egy önkormányzati tulajdonban lévő, egykor iskolaként működő ingatlan (Rákóczi Ferenc u. 164.) egyik felében kapott helyet a rendelő és védőnői tanácsadó. Azonban az épület felújításra szorult, így – valamint a különböző szolgáltatások szeparációja érdekében – szükségessé vált az átépítés.

Parkolóhelyek, akadálymentes parkoló-férőhely illetve gyalogos útvonal, továbbá babakocsi- és kerékpár tároló kialakítására is sor került.

A felújítás a mai kornak megfelelően, minőségi módon, a költséghatékonyság jegyében történt.

Mindezeken felül eszközbeszerzés is megvalósult: orvosi, informatikai, valamint a rendelő és a váróterem komfortosságát szolgáló eszközök, berendezések, bútorok kerültek az épületbe.

A TOP-4.1.1-15-TL1-2016-00009 azonosítószámú projekt a Széchenyi 2020 program keretében, az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetésének társfinanszírozásával valósult meg.

 

Forrás: Tolna Megyei Önkormányzat
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

More in egészségügy, Koppányszántó, önkormányzat, Tolna megye
Close