full screen background image
Search
2019. március 21. csütörtök -
  • :
  • :

Kivívta nemzetközi szakértők elismerését Csongrád megye új befektetés ösztönzési honlapja

Kivívta nemzetközi szakértők elismerését Csongrád megye új befektetés ösztönzési honlapja

2018.04.27. Olasz, ír, spanyol és szlovén szakértőknek mutatta be a Csongrád Megyei Önkormányzat küldöttsége azt az újonnan elkészül honlapot, amelynek célja Csongrád megye vonzóvá tétele befektetők számára. A Terület- és Településfejlesztési Operatív Programból (TOP) finanszírozott befektetés-ösztönzési tevékenység jól illeszkedik a TRINNO projektben végzett munkához, hiszen utóbbinak végcélja épp a TOP vállalkozás-fejlesztési fókuszára való javaslattétel.

A nemzetközi szakértők kiemelték, hogy a www.investincsongradcounty.hu oldal mind informatikai megoldásaiban, mind a tartalmi elemek közlési formájában a legújabb nemzetközi trendeket követi, reális lehetőséget teremtve ezáltal a befektetők érdeklődésének felkeltésére. A honlap talán legnagyobb kuriózumának az a saját fejlesztésű webalapú térinformatikai rendszer tekinthető, mely a településektől átvett adatokat rendszerezi, strukturáltan kezeli, aktuális állapotban tartja és lehetővé teszi a befektetési célra rendelkezésre álló szabad ingatlanok lekérdezését és térképen történő megjelenítését.

Mindezeken túl a rendszer biztosítja Csongrád megye teljes területén a kataszteri térképek megtekintési lehetőségét, továbbá képes az adatbázisban tárolt – befektetési szempontból fontos – indikátorok tematikus térképként való megjelenítésére is.

A honlap valamint a befektetés-ösztönzési és gazdaságfejlesztési stratégia igyekszik megtalálni a megye tradícióinak és az innovációnak az optimális egyensúlyát. Ebben visszajelzéseivel sokat segít a TRINNO (TRadíció az INNOváció) projekt nemzetközi konzorciuma a két Csongrád megyei projekt partnernek, az ELI-HU és a Csongrád Megyei Önkormányzat szakembereinek.

A TRINNO projekt következő szakaszában, a partnereknek lehetősége nyílik helyi vagy nemzeti, elsősorban innovációval vagy annak érintett területeivel foglalkozó szervezetek meghívására, hogy külföldi jó gyakorlatokat tanulmányozva azokat adaptálhassák saját régióikban. Ennek érdekében a Csongrád Megyei Önkormányzat és az ELI-HU várja a továbbiakban is azon szervezetek jelentkezését, amelyek hasznos szakmai tapasztalatokkal vagy javaslatokkal tudnák segíteni a projektet és a helyi érdekcsoportot.

Ezek a találkozók 2018 júliusa és szeptembere között kerülnek megrendezésre, és nagyszerű lehetőséget kínálnak a projekt végső céljainak eléréséhez, amelyek elsősorban a helyi üzleti ökoszisztéma fejlesztését, a befektetés-ösztönzést, valamint a digitalizáció további fejlesztését célozzák Csongrád megyében.

Az 5 éves projekt (2016. április és 2021. március között) az INTERREG Europe program keretében, az Európai Regionális Fejlesztési Alap finanszírozásával valósul meg.

További információk a TRINNO projektről – kattintson!

Bővebb információ:

Gyarmati Zoltán
Csongrád Megyei Önkormányzat
(tel: +36 20 999-5868, e-mail: gyarmati@csongrad-megye.hu)

A projektben a következő partnerek vesznek részt:
– Arezzo Innovatione, Olaszország
– ELI-HU Nonprofit Kft.
– Csongrád Megyei Önkormányzat
– Innovation & Management Center Ltd, WesBIC, Írország
– Északi- és Nyugati Regionális Közgyűlés (NWRA), Írország
– Development Centre of the Heart of Slovenia, Szlovénia
– Barcelonai Egyetem, Spanyolország

Forrás: Csongrád Megyei Önkormányzat
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

More in Csongrád megye, internet, TOP, TRINNO
Close