full screen background image
Search
2020. április 7. kedd -
  • :
  • :

Kiskunhalas vendége volt Stanisław Dziwisz lengyel bíboros, nyugalmazott krakkói érsek

Kiskunhalas vendége volt Stanisław Dziwisz lengyel bíboros, nyugalmazott krakkói érsek

2019.12.16. A halasi alsóvárosi főplébánia alapításának 250. évfordulója alkalmából vasárnap a Bács-Kiskun megyei Kiskunhalasra látogatott Stanisław Dziwisz lengyel bíboros, II. János Pál pápa egykori személyi titkára. Az egyházi vezető fogadására a városba érkezett dr. Fürjes Zoltán egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár.

A bíborost és kíséretét – akik között ott volt Dr. Jerzy Snopek, lengyel nagykövet -, a Csipkeházban Fülöp Róbert, Kiskunhalas polgármestere és a város vezetői fogadták.

A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat emléklapját – Rideg László megyei elnök üdvözlő soraival -, dr. Mák Kornél alelnök nyújtotta át ez alkalomból Hozdik Zsolt halasi plébánosnak, melyet a jubileumi szentmise végén felolvastak a híveknek.

A csipkeházi fogadást követően az alsóvárosi Szent Péter és Pál templomban tartottak szentmisét, amit Stanisław Dziwisz celebrált, aki lengyelül köszöntötte a híveket, majd magyarul olvasták fel az előre megírt prédikációját. A szentmise végén valamennyi résztvevő egy-egy emléklapot vehetett át a bíboros látogatása alkalmából.

Forrás: Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

More in Bács-Kiskun megye, Stanisław Dziwisz
Close