full screen background image
Search
2020. augusztus 9. vasárnap -
  • :
  • :

Kis- és középvállalkozások telephely fejlesztései – Novák és Társai Kft.

Kis- és középvállalkozások telephely fejlesztései – Novák és Társai Kft.

2019.02.14. Hatvanegy mikro-, kis- és középvállalkozás nyert el összesen 3 milliárd forintot telephelyeik fejlesztésére 2017 nyarán. A vállalkozások lehetőséget kapnak Pest megye területén meglévő telephelyeinek átalakítására, modernizációjára, bővítésére, a nem megfelelő telephelyek kiváltására, összesen 35 229 m2 alapterületű felépítmény korszerűsítésével, 114 340 m2 alapterületű felépítmény létrehozásával. A fejlesztések eredményeként 201 új munkahely jön létre.

A pályázat egyik nyertese a Novák és Társai Kft. volt, melynek telephelyfejlesztési projektje sikeresen lezárult és átadták a kibővített iroda- és raktárépületet.

A Novák és Társai Kft. 2017 folyamán 24,92 millió Ft értékű vissza nem térítendő támogatást nyert el a Pest megye Területfejlesztési Koncepciója 2014-2030 és Pest megye Területfejlesztési Programja 2014-2020 megvalósításához nyújtott célzott pénzügyi költségvetési támogatás a Pest megyei fejlesztések előirányzatból. Az 52,94 millió forint összegű költségvetésből iroda-, és raktárépületi kapacitásfejlesztést és térkövezést valósítottak meg, melynek 47,08%-át tette ki a Nemzetgazdasági Minisztérium által nyújtott támogatás.

A beruházás 2017 októberében kezdődött a cég gyömrői telephelyén (Péteri út 119/35.), mely jelenleg már a vállalkozás székhelyeként működik. Közbeszerzési eljárás eredményeként a kivitelezési munkálatokat a Kőrös Házépítő Kft. végezte.

Novák Tamás ügyvezető beszédében kiemelte, a Novák és Társai Kft. alapvető célja, hogy egy 3 ütemből álló beruházás keretében komplex iroda- és raktárcsarnok kialakításával nagyobb piaci részesedést szerezzen a légi és tengeri szállítások előfutásainak területén. Megállapítást nyert, hogy a reptér közelében hiány van a „független” raktározási szolgáltatást nyújtó cégekből. A cég ezt a piaci rést tervezi betölteni a raktár felépítéséve, amivel új szolgáltatást, raktározást és csomagolást vezet be portfóliójába. Jelen projektben az építési munkálatok második ütemét, azaz 209 m2 irodarész, további 59 m2 raktár felépítését valósították meg. 2000 m2 felület térkövezésével megteremtették a telephelyen belüli közlekedés feltételeit és a szükséges számú parkolót is megépítették.

Korszerű irodahelyiségeket alakítottak ki az irodai munkavégzéshez és az ügyfélfogadáshoz. A komplex akadálymentesítés keretében akadálymentes parkolóhelyet és ügyfélforgalmat lebonyolító helyiségek létesítettek. A fejlesztés eredményeként 3 új munkahely jött létre.

Forrás: Pest Megyei Önkormányzat
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

More in fejlesztés, Pest megye
Close