full screen background image
Search
2020. július 4. szombat -
  • :
  • :

Kis- és középvállalkozások telephely fejlesztései – Drill-Ker Kft.

Kis- és középvállalkozások telephely fejlesztései – Drill-Ker Kft.

2020.01.07. Hatvanegy mikro-, kis- és középvállalkozás nyert el összesen 3 milliárd forintot telephelyeik fejlesztésére 2017 nyarán. A vállalkozások lehetőséget kapnak Pest megye területén meglévő telephelyeinek átalakítására, modernizációjára, bővítésére, a nem megfelelő telephelyek kiváltására, összesen 35 229 m2 alapterületű felépítmény korszerűsítésével, 114 340 m2 alapterületű felépítmény létrehozásával. A fejlesztések eredményeként 201 új munkahely jön létre.

A pályázat egyik nyertese a Drill-Ker Kft., amely 35,5 millió forint értékű vissza nem térítendő támogatásban részesült, melyből egy iroda- és egy csarnoképület építése valósult meg.

2019. december 19-én átadták a projekt keretében megvalósult épületek. A fejlesztés részeként megvalósult a korábban meglévő ideiglenes konténeriroda betonalapra helyezése, felépítése, szigetelése, lemezburkolása, valamint elkészült a téglából épített új iroda, a kettőt összekötő közlekedő, valamint egy új csarnoképület. A kivitelezői kapacitás szűkössége miatt a kivitelezési munkálatok 2018 őszén kezdődtek, ekkor indultak az iroda és dokumentum raktár épület kőműves munkálatai. Rövidesen megtörtént a leendő épület vízbekötése, valamint ezzel párhuzamosan a kerti csap kiépítése is. 2018. december közepén kezdődött az iroda és dokumentumtár épületének tetőfedése, december végén kiépítésre kerültek a fűtési csővezetékek.

2019. február elején a csarnoképület cölöpalapozásának kitűzése, a cölöpalapozási munkák megkezdése is megtörtént, a folyamat február közepére be is fejeződött. Ezt követte a cölöpök visszavésése, és az alapozási feladatok, a villámvédelmi kivitelezéssel. A csarnok felépítmény építése 2019. májusábam kezdődött, és bár a kivitelezési munkálatok nem haladtak a tervezett ütem szerint, az év végére befejeződött a kivitelezés, 2019. december 19-én megtörtént a műszaki átadás-átvétel. Jelenleg a használatba vételi engedélyeztetési eljárás van folyamatban.

A projekt a „Mikor-, kis- és középvállalkozások telephelyfeltételeinek javítása Pest megye területén” című, PM_KKV_2016 kódszámú pályázati kiírás keretében, a Pénzügyminisztérium támogatásával, a Pest megye Területfejlesztési Koncepciója 2014-2030 és Pest megye Területfejlesztési Programja 2014-2020 megvalósításához nyújtandó célzott pénzügyi támogatásból valósult meg.

Forrás: Pest Megyei Önkormányzat
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

More in Pest megye, Sóskút
Close