full screen background image
Search
2018. december 15. szombat -
  • :
  • :

Kínai-magyar megállapodás született Szegeden

Kínai-magyar megállapodás született Szegeden

2017.11.09. A közös fejlődés, valamint a kölcsönös előnyök megszerzése érdekében írta alá együttműködési megállapodását a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és a kínai Shaanxi Kereskedelmi Promóciós Bizottság.

A gazdasági fórum megnyitóján elhangzott, mennyire fontosnak tartja mindkét ország a gazdasági együttműködések erősítését, fejlesztését és a közös befektetések megvalósítását. Kakas Béla a Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke kiemelte, a felek kölcsönösen gazdasági és kereskedelmi delegáltakat küldenek egymáshoz információ csere céljával.

Továbbá felhívta a figyelmet a Magyarország geopolitikai jelentőségére, illetve Csongrád megye természeti adottságaiban rejlő lehetőségekre, amely lehetőséget ad a fejlett mezőgazdaság és a minőségi termékek meglétére. A termálvizek megújuló energiaként is felhasznosíthatóak, illetve a magyar turizmus egyik alapkövének számítanak – tette hozzá.

Nemesi Pál, a CSMKIK elnöke köszöntőjében reményét fejezte ki a jövedelmező kereskedelmi és befektetési együttműködéssel kapcsolatban. Megjegyezte, az innováció kérdése fontos a gazdasági jövőkép tekintetében, ezért az üzleti környezet fejlesztése kiemelt feladata a kamarának.

A kínia delegáció részéről Yan Libao tartott rövid előadást a kínai orvoslás lehetőségeiről Magyarországon, valamint a légtisztítási technikákról is szó esett.

A megszületett megállapodást Nemes Pál és Xue Hua, a Shaanxi tartomány kereskedelmi promóciós bizottság elnöke írta alá.

Forrás/fotó: SZEGEDma.hu
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

More in Csongrád megye, Kakas Béla, Kína, megállapodás, Nemesi Pál
Close