full screen background image
Search
2020. július 15. szerda -
  • :
  • :

Kilencszázmillió forintos beruházással épült új szerszámgyártó üzem Ajkán

Kilencszázmillió forintos beruházással épült új szerszámgyártó üzem Ajkán

2016.10.14. Átadták a Csaba Tool Kft. 900 millió forintos beruházással, 267,5 millió forintos európai uniós támogatással megvalósult szerszámgyártó üzemét pénteken Ajkán.

Az üzemet zöldmezős beruházásként egyhektáros ipari parki területen valósította meg a kft., egy 500 négyzetméter alapterületű üzemcsarnok, illetve egy 210 négyzetméteres irodai és szociális blokk létesült, ahol harminc embert foglalkoztatnak – mondta el az MTI kérdésére Stallmeiszter Csaba ügyvezető.

Hozzátette, hogy a 267,5 millió forintos európai uniós támogatásból kilenc új gépet – megmunkáló központokat, huzal- és tömbszikra forgácsoló berendezéseket, esztergát és köszörűket – szereztek be, illetve vásároltak pályázaton kívül használt gépeket is.

Az ajkai Csaba Tool Kft.-t 2014-ben alapították a Békéscsabán (Csaba Metál Zrt.) és Apcon (Csabacast Kft.) működő Csaba csoporthoz kapcsolódóan.

Az avatóünnepségen Marczinkó Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium kiemelt vállalati kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára arról beszélt, hogy a kormány gazdaságpolitikájának kiemelt stratégiai célja Magyarország újraiparosítása. Az ipari termelés GDP-hez hozzáadott értékét a jelenlegi 23,5 százalékos értékről 30 százalék közelébe szeretnék emelnék.

Hozzátette, hogy a magyar ipar teljesítménye 2010 januárja óta 29 százalékkal nőtt, 2014-től pedig a régiós országok közül a legnagyobb mértékben, 13,1 százalékkal emelkedett. Kitért arra, hogy a további ipari fejlődéshez az intenzív növekedés irányába kell elmozdulni, hatékonyabban, jobbat, többet kell teljesíteni.

Fenyvesi Zoltán, a Veszprém megyei közgyűlés alelnöke kiemelte: 2016 augusztusában alig több mint 6500 álláskereső volt a megyében, ez közel kétezerrel kevesebb az egy évvel korábbihoz képest. Hozzátette: az idei első negyedévében Veszprém megyében az ipari termelés 2,7 százalékkal, az export pedig 4,1 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakának adatait.

MTI
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

More in Ajka, beruházás, Fenyvesi Zoltán, foglalkoztatás
Close