full screen background image
Search
2020. szeptember 23. szerda -
  • :
  • :

Kevés panasz érkezett Veszprém megyében az alapvető jogok biztosához

Kevés panasz érkezett Veszprém megyében az alapvető jogok biztosához

2017.11.22. Három szóbeli panasszal fordultak állampolgárok az Alapvető Jogok Biztosának Hivatalához a szerdai veszprémi fogadóórán – mondta az alapvető jogok biztosa a helyetteseivel tartott kétnapos Veszprém megyei munkalátogatásának tapasztalatairól szóló sajtótájékoztatón.

Székely László szerdán Veszprémben elmondta: a háromból egy panaszt nyugdíjügyben, egyet felszámoló ellen, egyet pedig eszközkezelővel kapcsolatos bérleti jogviszony problémája miatt nyújtottak be az állampolgárok.

Az alapvető jogok biztosa hozzátette: a tavalyi évben 115 panasz érkezett Veszprém megyéből az Alapvető Jogok Biztosának Hivatalához, ez országos szinten az összes panasz nagyjából 1,3 százalékát jelenti.

Szalayné Sándor Erzsébet, a Magyarországon élő nemzetiségek jogainak védelmét ellátó biztoshelyettes látogatásán nemzetiségi önkormányzatok képviselőivel egyeztetett a nemzetiségi oktatással és a nemzetiségi önkormányzatok feladatalapú támogatásaival kapcsolatos problémákról. Felkereste a fiatalokkal foglalkozó nagyvázsonyi Fekete Sereg Ifjúsági Egyesületet és ellátogatott egy veszprémi tízemeletes épületbe, ahol a Máltai Szeretetszolgálat programját tanulmányozta.

Bándi Gyula, a jövő nemzedékek érdekeinek védelmét ellátó biztoshelyettes megtekintette a vörösiszap-katasztrófa utáni rekultivációt, valamint a Balaton-felvidéki Nemzeti Park és a tihanyi limnológiai központ ökológiai tevékenységéről is egyeztetéseket folytatott.

A képen Székely László. Fotó: Kadarka.net

MTI
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

More in Bándi Gyula, Szalayné Sándor Erzsébet, Székely László, Veszprém
Close